- Du var en gullgutt, Jørnemann

Gripende seremoni:  Elverhøy kirke var fullsatt da familie, venner og kolleger, i går tok et siste farvel med Jørn-Christian Skoglund som døde av kreft nylig. Her holder faren, Tore Skoglund, sin minnetale.

Gripende seremoni: Elverhøy kirke var fullsatt da familie, venner og kolleger, i går tok et siste farvel med Jørn-Christian Skoglund som døde av kreft nylig. Her holder faren, Tore Skoglund, sin minnetale. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Med en svært sår og bevegende minnetale tok pappa Tore det siste farvel med sin sønn Jørn-Christian Skoglund.

DEL

– Du var en gullgutt, Jørnemann. Blid, imøtekommende, lyttende, klok og sårbar. For bak sjefredaktøren og adm. dir'en skjulte det seg en varm og øm person. En person som i utgangspunktet bare tenkte positivt om alle mennesker, sa faren Tore Skoglund i sin personlige og berørende tale da sønnen Jørn-Christian Skoglund, sjefredaktør i iTromsø, ble begravet fra Elverhøy kirke i Tromsø fredag.

Familiemannen, ektemannen, vennen, kollegaen, og sjefredaktøren Jørn-Christian Skoglund døde av kreftsykdom den 8. oktober, så altfor ung. Bare 41 år gammel. 

Fredag var kirkerommet i Tromsøs eldste kirke fullsatt rundt den hvite kisten, fargelagt med blomster og kranser.

Familie, venner, bekjente og kolleger hadde kommet for å følge Skoglund på hans siste reis. En verdig begravelse, ledet av prest Kjell Skog. Hilsener og minnetaler med varme ord om Skoglund som menneske og mediemann.

Datteren sang

Andrine, avdødes datter, sang til ære for sin far, både ved åpningen og ved avslutningen av seremonien inne i kirken.

Hun avsluttet med Liverpoolhymnen «You'll never walk alone», som en siste hilsen til sin far som var Liverpoolfan.

Med sin sarte, bevegede og vakre, men likevel sterke stemme, trollbandt hun en kirkelyd i sorg.

Jørn-Christian Skoglund ble født en julidag i 1973, og vokste opp på Senja. Han kom tidlig inn i den journalistiske løpebanen. Fra sent i 2009 var han sjefredaktør, og etter hvert også adm. direktør i mediehuset iTromsø.

Ondskapsfull sykdom

Men i pappa Tore Skoglunds gripende minnetale var det sønnen, familiemannen og mennesket Jørn-Christian som stod sentralt.

Han snakket om den bunnløse sorgen og smerten over tapet av en sønn:

 – Jørn-Christian, jeg er stolt av deg. Selvfølgelig for det du står for profesjonelt, men særlig for det mennesket du har vært.

Faren snakket om sønnens kamp mot kreften:

– Det er så meningsløst å tenke på at du som var så glad i livet, som var så opptatt av din kjære Anita, dine herlige to barn Andrine og Theo og dine bonusbarn Ingeborg og Halvar, måtte tape kampen mot kreften, den mest ondskapsfulle av alle sykdommer.

Med et smil

– Takk Jørn, for at du alltid møtte meg med et smil og en klem. Takk for at du stilte opp med råd og klokskap. For at du alltid brydde deg om oss som er rundt deg, at du tenkte på alle andre før deg selv. Takk for den gode og fine humoren.

– Reis trygt, Jørn, Vi sees igjen, avsluttet faren Tore Skoglund.

Jørn-Christian Skoglund ble gravlagt på Vangberg gravlund i Tromsø.

Artikkeltags