– Jeg så at det var en masse blålys utover veien der når vi kom kjørende, sier Trond Hjort-Larsen i Ersfjordbotn utviklingslag til Nordlys.

Han med flere beboere i området har i lang tid advart mot høy fart, lite lys og dårlig vei både på den kommunale veien, og den fylkeskommunale.

– Vi har så absolutt advart mot at det vil skje flere ulykker dersom det ikke skjer noe, sier Hjort-Larsen.

LES MER: Kvinne til sykehus etter trafikkulykke i Tromsø

Vanskelige forhold

Søndag kveld var ulykka ute. To biler kolliderte, og tre personer var involvert. Ei kvinne ble fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge.

– Ulykka skjedde på fylkesvei 57 som går fra Ersfjordbotn og videre utover. Akkurat i det området hvor bilene kolliderte, mangler det gatelys, forteller Hjort-Larsen.

Han sier at gatelysene ble satt opp på dugnad for mellom seks og åtte år siden. På et lite parti i en sving mangler det lys.

– Nå skal ikke jeg spekulere i om hva som er årsaken til ulykka, annet enn at jeg kan si at det mangler lys der. På grunn av vanskelige forhold ble det ikke satt opp stolper akkurat der.

Vanskelig dialog

Ersfjordbotn utviklingslag advarte i september om at farta var for høy. I en kommentar til iTromsø sa byråd Britt Hege Alvarstein at hun ikke kunne love noen snarlig løsning, og beboerne måtte selv tilpasse farta for å unngå ulykker.

– Nå har det vært en saksbehandler i området for å se på tingenes tilstand. Dette var i september, og vi har ennå ikke hørt noe fra Tromsø kommune når det gjelder den kommunale veien, sier Hjort-Larsen.

På grunn av at de farlige veiene er både kommunal- og fylkeskommunal, mener Larsen at det er vanskelig å bli hørt.

– Vi føler at dialogen mellom kommunen, fylkeskommunen, og Statens vegvesen er dårlig. Det er vanskelig for oss å nå fram til alle. Det er ingen lett materie å nå gjennom, sier Hjort-Larsen.

Britt Hege Alvarstein sier i en kort kommentar at det blir feil å kommentere dette temaet nå.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette nå, like etter ei ulykke. Vi får heller ta det opp senere, sier hun til Nordlys.

Ivar B. Prestbakmo, fylkesråd for samferdsel, svarte ikke på Nordlys' henvendelse søndag kveld.