Torsdag formiddag gikk en rib full av engelske turister på fontenen Silbanes Seil i Harstad Havn.

Om bord var 24 personer, de aller fleste engelske turister.

Elleve av dem havnet i sjøen, to av disse ble hentet opp med alvorlige skader og er under behandling.

Tilknytning til politiet

Til sammen ble 22 personer sendt til sykehus etter båtulykken.

I en pressemelding torsdag kveld skriver Midtre Hålogaland politidistrikt at de foretar de innledende avhørene etter ulykken, men at de ikke kan etterforske saken videre.

Årsak: De to eierne av firmaet som er involvert i ulykken er tilknyttet det lokale politiet, én som nåværende polititjenestemann og den andre som tidligere politiansatt.

-  Ingen av disse var med i ulykkesbåten, men var vitne til ulykken. De to har tidligere søkt om, og fått tillatelse til å ha dette som en bigeskjeft ved siden av sin stilling i politiet, opplyser politidistriktet i pressemeldingen.

- Innenfor rammene

Selskapet som er involvert i ulykken heter B&B Touring AS. Til Harstad Tidende (kun for abonnenter) forteller eierne at de tar ulykken svært tungt.

NRK har spurt stabssjef hos politiet i Harstad, Tom Harder Johanessen, hvorvidt det er heldig at politi-ansatte driver denne typen virksomhet ved siden av jobben hos ordensmakten.

- Det som er realitetene her er at de har søkt politimesteren og fått tillatelse til å drive denne virksomheten. Da er de jo innenfor de rammene de har å forholde seg til, svarer stabssjefen til statskanalen.