Leteaksjon etter kiter i Finnmark - været hindrer helikoptersøk

DEL

Politiet startet mandag kveld en leteaksjon, etter at en kiter som kom bort fra sine kamerater på Båtsfjordfjellet i Finnmark.

– Dårlig vær i område. Røde Kors og politi på tur ut for å starte en leteaksjon, opplyste Finnmark politidistrikt på Twitter klokken 18.16.

Ifølge iFinnmark kom den mannlige kiteren i 30-årene bort fra følget sitt ved Stjernevann på Båtsfjordfjellet mandag ettermiddag. Politiet fikk inn melding klokken kvart på fem.

Den savnede er finsk statsborger.

– Det er veldig dårlig dekning på stedet. Siste observasjon var ved Stjernevann, sier politiets operasjonsleder Stein Kristian Hansen til iFinnmark.

25 sekundmeter

– Hva betyr været for leteaksjonen?

– Det gjør det mer utfordrende. Sist jeg sjekket lå vinden på 25 m/s fra nord. Per nå er det ikke mulig å sette inn Sea King, svarer Hansen.

Redningsmannskapene forsøker nå å komme seg opp til fjellet, og å etablere en observasjonspost.

Været hindrer helikopteret

Operatør Frode Iversen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge sier snøfokken langs bakken vil hindre redningshelikopteret i å jobbe på sikkert og fornuftig vis.

– Den lokale redningssentralen har satt inn ressursene de finner. Vi har ikke ressurser som kan brukes fornuftig nå, sier Iversen.

Ifølge yr.no skal det snø og blåse liten storm på Båtsfjordfjellet rundt klokken 19.00, og sterk kuling utover kvelden.

Saken blir oppdatert.

Artikkeltags