Gå til sidens hovedinnhold

Båten var i ferd med å dra opp nota da den plutselig veltet og sank

Øyenvitne: – Jeg håper jeg aldri får oppleve det igjen.

Øyenvitner til forliset ved Rødøya i Kvænangen forteller om et dramatisk uhell som heldigvis endte uten at noen ble skadet.

Skipper Ole Morten Madsen var om bord på Ringnotbåten «Fiskebas», 100 meter fra «Sørwaag» som forliste.

Til Fiskeribladet sier Madsen at han aldri har opplevd noe lignende. – Jeg håper jeg aldri får oppleve det igjen. Det er det verste man kan komme ut for når det gjelder sjøliv, forteller han.


Tippet rundt

– Den drog not, og så begynte den å legge seg mer og mer på siden, og til slutt tippet den. Den la seg så fort, på under minuttet, sier skipperen.

De fire som var om bord kom seg uskadet over i en lettbåt, og ble senere plukket opp av et annet fartøy. En halv time senere sank Sørwaag. Dybden i området er om lag 150 meter.

Les også

Fiskebåt sank ved Skjervøy - fire personer berget

Rydder området

MS Runa, som tilhører Skjervøy-selskapet Boreal Offshore, ble rekvirert av Vardø Sjøtrafikksentral for å bistå med å rydde området. De fikk melding om kantringen rundt klokken 10.30 tirsdag, og var på stedet før 11.

Tirsdag ettermiddag er de i full gang med å rydde området.

Årsaken til ulykken er ennå ikke klarlagt, men flere har antydet at det kan ha vært for mye sild i nota, og at vekten av fisken har vært for stor. Det vaer blikkstille vær i området da båten forliste.

Hverken Nordlys eller fiskeribladet har klart å komme i kontakt med eierne av "Sørwaag"

Kommentarer til denne saken