Gå til sidens hovedinnhold

For fire år siden var han nær døden - i dag avgjorde han i grevens tid

Artikkelen er over 3 år gammel

Med stor hjelp av klubbens nye signering skapte Tromsø Storm en kamp som kommer til å bli husket en god stund.

Tromsø Storm – Gimle BBK 75–72 (13-12, 41-41, 50-63, 75-72)

Med en ny amerikaner i Shawntez Petterson på banen skulle dagens Storm-kamp se ut som noe som kunne vært tatt rett ut av en spillefilm. I en nær fullsatt Tromsøhallen skulle Storm i store deler av første omgang utfordre Gimle, før de i tredje periode falt bak med 13 poeng. På fantastisk vis hentet Storm seg tilbake til stillingen 72-72, og med bare sekunder igjen på klokken satt nysigneringen Petterson en trepoenger som sikret nok en Storm-seier på hjemmebane.

– Det var en utrolig spennende kamp i dag. Det var godt å se så mange mennesker i hallen igjen, og jeg vet det gir mer energi til guttene, oppsummerer Storm-trener Kenneth Webb.

– Aldri i tvil

Webb forteller at han aldri var i tvil om hvem som skulle ta Storms siste skudd.

– Han har tatt slike skudd før i livet, så jeg var sikker på at han var mannen som skulle gjøre det i dag og. Det er dette importspillere har evnen til å gjøre og det er derfor du henter de inn, mener den erfarne treneren.

– Kan spille bedre

Det var knyttet store forhåpninger til Storms nye amerikaner, men tilskuerne måtte vente tålmodige før de fikk se Petterson i aksjon, da Storm-treneren valgte å la han starte på benken. Webb forklarer at Petterson ikke er helt i form enda, og at han er sikker på at matchvinneren kan spille enda bedre.

– Med kun en trening med laget var han ikke helt klar for å starte kampen enda. Jeg er helt sikker på at han kan spille enda bedre, og dette var nok bare en liten dose av hva han kommer til å vise de neste kampene, mener Webb.

– Litt flaks

Shawntez Petterson var selvfølgelig fornøyd etter en sterk prestasjon, og legger ikke skjul på at det lå litt flaks bak matchvinner-skuddet.

– Skuddet var litt flaks, men jeg tar æren for at jeg i det minste hadde nok mot til å ta skuddet, ler nysigneringen.

Spektakulær dunk

Den langstrakte amerikaneren fikk til en spektakulær dunk i løpet av kampen, et syn som har vært savnet i kampsituasjon i Tromsøhallen på en stund.

– Jeg må få beina ordentlig i gang, men etter litt flere treninger med laget så skal jeg love å gjøre flere dunker når situasjonen byr seg, sier Petterson.

– Tromsø er nydelig

Med bare noen få dager bak seg i Tromsø er likevel Petterson imponert over byen, og forteller at han ikke er skremt over temperaturen heller.

– Det er en nydelig by, og det er ikke så kaldt som jeg hadde forestilt meg. Folket her er utrolig vennlig, og i dag ble jeg imponert over hvor mye energi det var blant publikum og, forteller amerikaneren.

Var nær døden

Til tross for en fantastisk prestasjon har ikke alt i livet gått på skinner for matchvinneren. Petterson var nemlig i en stygg bilulykke for fire år siden.

– På sommeren i 2013 var jeg i en horribel bilulykke. Jeg trodde livet var over, og husker enda hele situasjonen som om det skulle vært i går, sier han etter å ha tenkte seg om.

– Jeg var på vei hjem fra college da jeg mistet kontrollen over bilen på et fjell i Vest-Virginia, og bilen endte opp med å bli totalsmadret. Heldigvis kom jeg hel ut av bilen, og jeg er sikker på at det var Gud som reddet meg i situasjonen, forteller Petterson.

 

– Endret synet på livet

Storms nye importspiller legger ikke skjul på at det har endret synet hans på livet.

– Det har definitivt endret synet mitt på livet. Jeg forsøker å ikke klage så mye, og setter mye større pris på livet generelt, forteller han.

På spørsmål om Storm-tilhengere kan forvente mer fra amerikaneren er han ikke i tvil:

– Jo mer tid jeg får mer laget, jo bedre blir jeg å prestere, og jeg vet at jeg har mye mer å vise fram til Tromsø, forteller Petterson.

KAMPFAKTA:

Tromsø Storm – Gimle BBK 75–72 (13-12, 41-41, 50-63, 75-72)

Poeng Storm: Shawntez Petterson 20, Aron Finstad 20, Henrik Lange 15, Anders Solem 9, Simen Samuelsen 5, Aslak Smalås 5, Simon Jacobsen 1

Flest poeng Gimle BBK: Lorenzo Cugini 29

 

Kommentarer til denne saken