Tromsø Storm - Kongsberg Miners 85-95 (22-28, 48-51, 65-72, 85-95)

Storm skulle slite med å håndtere råsterke Kongsberg Miners også i andre kvartfinale-oppgjør, og gikk dermed ut av sluttspillet. Etter å havne bak tidlig skulle Storm lenge ligge bak Miners i kampen. Tromsø-laget skulle likevel mot slutten av kampen ta nivået opp kraftig, og Storm var bak med kun seks poeng med få minutter igjen. Likevel var det en opphetet situasjon som stjal mye av oppmerksomheten før slutt, og Storm falt lengre bak igjen etterpå.

Storms Keon Lawrence spilte en god kamp, men ble utvist da han løp ut på banen for å støtte opp om lagkameratene etter at Henrik Lange havnet i trøbbel. Etter situasjonen fikk Miners et ekstra straffekast, og det meste av luften ble slått ut av kampen.

– Etter hva jeg fikk med meg så ble Henrik (Lange) slått mot, og da det samlet seg opp til bråk så løp jeg bare ut for å prøve å beskytte lagkameratene mine. Sånn er jeg oppdratt, og det føltes naturlig ut, forteller Storm-spilleren, og legger til:

– Jeg var ikke klar over regelen om at du ble kastet ut av kampen hvis du beveget deg ut på banen, forklarer en ekstremt skuffet Lawrence.

Usikker fremtid

Lawrence, som har vært en av Storms nøkkelspillere mot slutten av sesongen, legger ikke skjul på at han angret i ettertid.

– Jeg angrer selvfølgelig på at jeg ødela for lagkameratene mine. Det var enda noen minutter igjen og vi hadde en sjanse til å komme tilbake igjen i kampen. Jeg syntes likevel situasjonen var vanskelig for meg, siden jeg alltid har stilt opp for lagkameratene mine, og alt skjedde instinktivt, sier Storm-spilleren, som samtidig ønsket å beklage til laget og Storm-supporterne.

Fremtiden til Keon Lawrence er usikker, da kontrakten hans løper ut etter sesongen. Om han blir er han selv ikke sikker på.

– Jeg vet ærlig talt ikke. Det er mye som skjer fremover for min del, og kanskje er jeg tilbake i Tromsø til høsten med en kontrakt for hele sesongen. Jeg må diskutere det med treneren og klubben, men jeg er uten tvil veldig glad i byen og spillerne her, forteller amerikaneren.

Følelser tok overhånd

Til tross for at det endte med tap også på hjemmebane var Storm-trener Kenneth Webb stolt over prestasjonene til laget.

– Vi kjempet hardt, kanskje litt for hardt, men vi ga dem en tøff kamp uten tvil. Likevel syntes jeg at vi i perioder går for lenge uten å score i kampen, men det er en del av prosessen når laget er såpass ungt, oppsummerer Storm-treneren.

Som trener på benken fikk Webb et godt blikk på hele situasjonen ute på banen. Den amerikanske treneren mener at følelsene tok overhånd.

– Min reaksjon er at guttene må spille med hjernen og ikke bare hjertet utpå der. Under situasjonen i kampen spilte Keon (Lawrence) med hjertet, og han trodde han beskyttet en lagkamerat, men slik er reglene og det må man ta til seg. Du kan ikke kontrollere om dommerne gjør galt eller rett, men det å forlate benken kan kontrolleres, sier Storm-treneren.

Kan forlate Storm

Også Kenneth Webbs kontrakt går ut til sommer, og den erfarne treneren er ikke sikker på om han forblir i Tromsø.

– For meg er dette en spesiell situasjon, og jeg har hatt to sesonger nå med fokus på utvikling. Jeg vet ikke hva som skjer da kontrakten min går ut i juni, men jeg er ikke særlig interessert i nok en utviklingssesong med klubben. Jeg ønsker å kjempe om å vinne titler, forklarer Webb.

Av faktorer som betyr mye er importspillere en nøkkel for Webbs vurdering av sin egen fremtid i klubben.

– At Henrik (Lange) kommer tilbake hit på permanent basis neste sesong er viktig. At Hani (Issalhi) også kommer tilbake er selvfølgelig enormt viktig. Audun (Bangsund) kommer også, en spiller som absolutt vil trenges her, sier Webb før han fortsetter:

– Likevel mener jeg at for å kjempe om å vinne ligaen så er vi nødt til å importere spillere. Om klubben kan gjøre det er en viktig faktor for meg, men også om Storm avklarer dette tidlig, så ikke spillerne blir hentet hit under hastverk, forteller Webb.

Med noen måneder igjen av kontrakten sier Webb at det enda skal jobbes godt før møter med klubben kommer.

– Jeg skal jobbe og utføre rollen min til det fulle så lenge jeg har kontrakt her, så får vi se hva som skjer etterpå. Akkurat nå må jeg gjøre ferdig det jeg har begynt på her, så er alle dørene åpne – inkludert Tromsø Storm, sier Storm-treneren.

– Også muligheten til å dra ut av Norge er aktuelt?

– Alle dører er som sagt åpne, smiler Webb.

Kampfakta:

Tromsø Storm - Kongsberg Miners 85-95 (22-28, 48-51, 65-72, 85-95)

Poeng Storm: Shawntez Patterson 21, Keon Lawrence 19, Johannes Lange 14, Henrik Lange 13, Aron Finstad 10, Aslak Smalås 3, Anders Solem 3, Simen Samuelsen 2

Flest poeng Miners: Fred Thomas 31, Juan Ferrales 19