Storm kjemper i bunnen av tabellen etter årets siste kamp: – Selvsagt er det en frykt for nedrykk nå

FRUSTRERT: Frustrasjonen satt løst blant Storm-spillerne under dagens kamp. Avbildet er Simen Alexander Samuelsen i diskusjoner i forkant av et straffekast.

FRUSTRERT: Frustrasjonen satt løst blant Storm-spillerne under dagens kamp. Avbildet er Simen Alexander Samuelsen i diskusjoner i forkant av et straffekast. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ting har sett lysere ut for Tromsø Storm. Nå håper trener Kenneth Webb at denne sjansen gjør at laget kommer sterkere tilbake.

DEL
 

Tromsø Storm-Frøya Basket 79-91 (18-26, 43-51, 62-70, 79-91)

Storm gikk på nok et hjemmetap denne helgen, i en kamp hvor gjestene Frøya ikke mistet ledelsen en eneste gang. Det blåkledde hjemmelaget åpnet kampen godt og var jevngode i store deler av starten.

Etter hvert skulle Storm falle et stykke fra, til tross for at de gjennom store deler av kampen lå innenfor rekkevidde til å kunne vinne. Med sekunder igjen på klokken kunne likevel Frøya la klokken tikke ut uten problemer, og Storm økte dermed tapsrekken fra en kamp til to.

– Vi skuffer defensivt

Storm-trener Kenneth Webb var mest skuffet over den defensive innsatsen laget vartet opp med i kampen.

– Vi spiller ikke med stolthet i forsvar lengre. Nå gir vi opp 90 poeng i mange kamper, og laget vårt scorer ikke nok poeng til å kunne være med å kjempe i slike kamper. Vi har trent på forsvarssituasjoner i hele uken, men likevel har vi spillere som bare står og ser på at motstanderen får ta retur etter retur. Jeg er tapt for ord, oppsummerer han.

TANKEFULL: Storm-trener Kenneth Webb ble sittende igjen ute i hallen etter kampen var over.

TANKEFULL: Storm-trener Kenneth Webb ble sittende igjen ute i hallen etter kampen var over. Foto:

Webb forteller at problemene ikke eksisterer under treningsøktene da han selv mener øktene vanligvis er gode.

– Vi har noen gode treningsøkter men problemet er bare at vi trener mot hverandre. Når vi da kommer ut i kamp og møter nye utfordringer så fungerer ingenting av det vi har trent på, mener Webb.

Håper på god pause

Som trener syntes han det er tøft å være kapteinen på skipet når ting ikke går veien, og Webb håper at laget bruker den over en måned lange pausen godt før neste hjemmekamp.

– Jeg føler meg hjelpeløs for tiden og som trener kan jeg ikke gjøre så mye annet enn å kjøre på. Kanskje er det en pause laget trenger, og at vi kan samle oss og komme sterkere tilbake på nyåret, tenker Storm-treneren høyt.

Kenneth Webb var tydelig på at han skulle levere en klage etter kampen. Grunnen var at han ble nektet å ta en timeout mot slutten av kampen enda han var sikker på at han hadde en igjen.

– Vi kommer ikke til å få noe for det og jeg vil heller ikke at Frøya-guttene skal ta turen opp hit igjen, men jeg mener at de få gangene vi trenerne har riktig så er det viktig å si ifra. En timeout kan fort være viktig i en kamp, så man skal ikke undervurdere dette, forteller amerikaneren.

– Frykter nedrykk

Med dagens tap står Tromsø Storm med 22 poeng. Kun Ammerud og Bærum med henholdsvis 22 og 21 poeng skiller Storm fra en nedrykksplass søndag kveld. Den erfarne Storm-treneren legger ikke skjul på at ting ser stygt ut for tiden.

– Selvsagt har jeg en frykt for nedrykk nå. Ting ser ikke bra ut akkurat slik de er for tiden. Dette er sannheten, og det er noe vi må akseptere. Vi hjelper ikke oss selv når vi taper, og denne kampen plasserer oss dypere ned i gjørmen. Dette er en påminnelse om at det må skje noen forbedringer defensivt snart, sier Webb.

Kampfakta:

Tromsø Storm-Frøya Basket 79-91 (18-26, 43-51, 62-70, 79-91)

Poeng Storm: Henrik Lange 5, Simen Samuelsen 6, Anders Solem 10, Aron Finstad 12, Johannes Lange 13, Aslak Smalås 14, Shawntez Patterson 19

Flest poeng Frøya: Arne Ingebrigtsen 26

Neste hjemmekamp: 21.01.2018, mot Fyllingen

Artikkeltags