Han drømte om å gjøre som pappa da han var liten. Nå skjer det.

FÅR STORM-DEBUT: Johannes Rydningen Lange (15), sønn av Storm-legende Ronny Lange, får sin Tromsø Storm-debut i søndagens kamp mot Centrum Tigers.

FÅR STORM-DEBUT: Johannes Rydningen Lange (15), sønn av Storm-legende Ronny Lange, får sin Tromsø Storm-debut i søndagens kamp mot Centrum Tigers. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Johannes (15) debuterer for Storm

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Tromsø Storm gjør som A-landslaget i fotball - og slipper til yngre krefter.Tromsø Storm fikk en optimal start på sesongen med tre seire på de tre første BLNO-kampene, tross ingen treningskamper i oppkjøringen.

Ungguttene Marcus Wynn (19), Henrik Lange (19), Odin Bangsund (19) og Audun Bangsund (16) fikk alle bra med spilletid i løpet av åpningshelgen. Og tok godt vare på muligheten.

Nå venter årets første hjemmekamp mot Centrum Tigers førstkommende søndag. Der vil Storm slippe til enda yngre krefter.

- Til helgen debuterer Johannes Rydningen Lange (15) for oss. Han har gjort seg fortjent til det gjennom jobben han har gjort i sommer. Han debuterer på hjemmebane, i en alder av 15 år, sier trener Kenneth Webb til Nordlys.

Sønn av Storm-legende

15-åringen har baksetballgener i blodet. Han er sønn av sportslig leder og tidliger Stom-spiller Ronny Lange.

- Jeg brukte å være med i hallen når pappa spilte, og det har vært et mål lenge å få spille for Tromsø Storm. Jeg gleder meg veldig, og håper jeg får noen minutter. Det er egentlig ganske stort å bare være med på benken når jeg bare er 15 år, sier Johannes Rydningen Lange.

Og legger ikke skjul på at debuten henger høyt.

- Det blir stort, og jeg tror det blir veldig gøy.

Han er veldig glad for at klubben satser på yngre krefter.

- Jeg og Audun Bangsund er i samme årskull. Og det er bra at vi får flere tromsøgutter som er med å spille. Om noen år er det forhåpentligvis vi som styrer Storm, sier 15-åringen.

Kenneth Webb roser ungguttene som er med i treningsgruppa.

- Ungguttene har vært fenomenale i hele sommer. Noen er klare til å spille og vi vil bruke dem. Vi holder ungguttene motivert, med å være en del av dette. Og de får sjansen, fordi de har gjort seg fortjent til det. Så er det opp til dem å ta vare på sjansen, sier Kenneth Webb.

Brødre bidrar

Brødrene Odin og Audun Bangsund markerte seg. 16-årige Bangsund satte sine første BLNO-poeng i 77-74-seieren mot Frøya.

- Begge har trent veldig bra i oppkjøringen. Begge jobber hardt, og ikke gått glipp av en trening i hele sommer. Det er en broderlig konkurranse når de spiller mot hverandre på trening. De har to forskjellige personligheter, men passer veldig godt inn i den gruppa vi har, sier Storm-treneren.

Og beskriver de slik.

- Odin er blitt sterkere, og har utviklet forståelsen for spillet. Han er veldig sterk i det offensive, og er en scorer.

- Audun er et stort talent, men er mer allroundspiller og har gjort seg fortjent til sjansen. Han har spilt med U16-landslaget og fått erfaring.  Nå får han sjansen i BLNO også.

Artikkeltags