Gå til sidens hovedinnhold

Aslak med karrierebeste da Storm slo hardt tilbake

Artikkelen er over 5 år gammel

Klare for «final four» neste helg!

Tromsø Storm fikk en langt fra perfekt oppladning til lørdagens kvartfinale i Basketligaen borte mot Frøya Basket, etter at lagets toppscorer Kiril Raykov ble erklært ferdig i klubben etter en disputt over et personlig bonuskrav.

Lørdag klarte de åpenbart å stå samlet etter den vanskelige saken, og feide Frøya ut av sluttspillet med 98-83 i Bergen.

– De får oss aldri vekk fra «final four». Vi er der hvert år. Nå er jobben å prøve å vinne det, det er noe vi må jobbe med, sier en blid Hani Issalhi etter lørdagens seier.

Han mener det var en skikkelig lagseier de ordnet i Bergen, men trekker likevel frem tromsøgutten Aslak Smalås, som leverte 21 poeng.

– Aslak leverte den beste kampen i karrieren. Det var veldig gøy å se, mener Issalhi.

Smalås sier seg ikke uenig i den beskrivelsen.

– Jeg tror faktisk det kan ha vært min beste kamp i karrieren, ja. Det var sinnssykt deilig, og perfekt timing. Det kunne egentlig ikke vært bedre, mener Smalås.

– Trist sak

Han ønsker ikke å si for mye om Raykov-saken, selv om den ble brukt for å hente ut positiv energi for laget i kvartfinalen lørdag.

– Vi er ferdige med den, det orker vi ikke å bruke en kalori mer på. Basketball er en lagidrett, og i dag viste vi hva et lag kan få til, sier Aslak Smalås.

– Kiril er en viktig spiller, og den saken er trist – men man vinner eller taper ikke med én eller to spillere. Vi er avhengige av et lag med sju-åtte-ni spillere som bidrar, sier Hani Issalhi, som også skryter av Anders Solem.

Storms storvokste spiller hadde egentlig planer om å trappe ned, men fullfører sesongen – med stil, ifølge Issalhi.

– Anders gjorde en super jobb på Peter Bullock. Han er altfor ung til å trappe ned, humrer Storm-guarden.

(Saken fortsetter under bildet.)

 

– Vil danse på festen

Storm tok ledelsen med 25-12 etter første periode mot Frøya, og så seg aldri tilbake.

– Med alt som har skjedd nå er det fint å se at guttene gjør dette sammen som et lag. Jeg er stolt av dem, sier trener Kenneth Webb.

Nå venter det semifinale mot grunnspillvinner Ammerud i Bærum neste helg, i kampen om en eventuell finaleplass dagen etter.

– Vi er skikkelige underdogs, men vi er ikke fornøyde med bare å komme dit. Vi har fått oss en billett til festen. Da vil vi dra dit og danse litt, sier Webb.

– Det blir tøft, men alt kan skje i et sluttspill – og vi kan også vinne det, selv om vi ikke skal snakke høyt om det. Det sluttet jeg egentlig med for mange år siden, sier Hani Issalhi.

Frøya Basket-Tromsø Storm 83-98

(12-25, 35-52, 61-68)

Kvartfinale, Basketligaen

Poeng Storm: Charlie Lee 23, Aslak Smalås 21, Galin Mihaylov 20, Keon Lawrence 17, Anders Solem 6, Hani Issalhi 5, Henrik Lange 5, Jakob Baiden 1.

Flest poeng Frøya: Peter Bullock 20, Arne Ingebrigtsen 17.

Flest returer Storm: Keon Lawrence 10.

Storm er klare for semifinale mot Ammerud i final four i Bærum neste helg.

 

 

Kommentarer til denne saken