Gå til sidens hovedinnhold

Søkte om oppreisning etter fristen. Nå får de som har opplevd omsorgssvikt og overgrep en ny sjanse

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra i dag gjenåpner Tromsø kommune oppreisningsordningen for tidligere barnevernsbarn og plasserte barn.

«Ordningen gjelder for personer som har opplevd omsorgssvikt, vold eller overgrep mens de var plassert på institusjon eller i fosterhjem. Ordningen gjelder forhold som fant sted før 1. januar 1993», skriver Tromsø kommune på sin nettside.

«Ordningen gjelder også for barn som ble plassert av andre enn barnevernet, for eksempel skolemyndighet eller andre. Oppreisningsordningen er ikke begrenset bakover i tid og er også utvidet til å omfatte barn som har vært plassert i institusjon og fosterhjem av andre enn Tromsø kommunes barnevernstjeneste», skriver kommunen videre.

Mottok søknader etter fristen

Sist ordningen var aktiv, i 2014, mottok kommunen søknader etter søknadsfristen. Det er bakgrunnen for at oppreisningsordningen nå gjenåpnes. I tillegg har kommunestyret vedtatt at søkere som i sin tid var plassert av andre enn kommunens barneverntjeneste også skal innbefattes i ordningen.

Den nye fristen for å søke om oppreisning er 28. mars 2019.

«De som tar kontakt med oss skal møte et forenklet saksbehandlingssystem med senkede beviskrav. Målet er at de som har opplevd omsorgssvikt, vold eller overgrep under kommunal omsorg, gjennom oppreisningsprosessen skal få en opplevelse av å ha fått oppreisning», skriver kommunen.

Kommentarer til denne saken