Så mye koster det å ha en 11-åring i fotball-Troms

KOSTER: Nordlys har sjekket med en rekke klubber i Troms hva det koster å ha en 11-åring i fotballaktivitet, både i rene kroner og dugnadsinnsats. Dette bildet er fra en kamp mellom Pioner og Bardufoss OIF under årets Bendit Cup på Finnsnes.

KOSTER: Nordlys har sjekket med en rekke klubber i Troms hva det koster å ha en 11-åring i fotballaktivitet, både i rene kroner og dugnadsinnsats. Dette bildet er fra en kamp mellom Pioner og Bardufoss OIF under årets Bendit Cup på Finnsnes. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL
 

Nordlys har tatt en sjekk med de største klubbene i Troms fylke og Tromsø by om hvilke årlige utgifter som knytter seg til det å ha en 11-åring med i klubben.

TIL

Medlemskontingent: 100 kr.

Treningsavgift: 1800 kr.

Dugnad: Klubbdugnad er betjening av kiosker på kampdag, i snitt 2-3 vakter per barn per sesong á cirka fire timer. Så 8-12 timer dugnad totalt.

Øvrig: Noen hundrelapper i egenandel eller egne dugnader hvis man skal reise på turnering.

TUIL

Medlemskontingent: 250 kr.

Serviceavgift for administrasjon osv.: 700 kr.

Treningsavgift: 1750 kr.

Dugnad: 10 timer i året.

Finnsnes IL

Medlemskontigent/treningsavgift: 2.550 kr. (Inkluderer shorts og strømper til odel og eie for hver spiller, samt hansker, bukse til keepere)

– Vi har en litt høyere kontigent fordi vi har heltidsansatt sportssjef for barne- og ungdomsfotballen, som sørger for at hvert lag og hver trener følger et faglig sterkt opplegg, i tillegg til et anlegg som koster flere hundre tusen å vedlikeholde i løpet av en sesong, sier daglig leder Ivar Holand.

Dugnad: Hvert lag har ansvar for kiosk- og billettsalg for én A-lagskamp. Alle må stille på Bendit Cup, der vakt på fem-seks timer påregnes foresatte. Også to foreldre fra hvert lag til grilling ved Finnsnes i fest-arrangement (19.00-01.00). I tillegg kommer dugnad ved årets tredje etappe av Arctic Race of Norway i Finnsnes. Foreldre sørger for kjøring. Hvert lag må sørge for egen økonomi ved deltakelse i større turneringer.

Skarp

Medlemskontingent og treningsavgift: Totalt 1500 kr.

Tillegg: For en del lag, anslått til ca. 500-1000 kroner årlig for turneringer osv.

Dugnad: Loddsalg, i tillegg til vakthold og salg på A-lagets kamper. Ett lag har normalt én A-kamp i løpet av en sesong.

FK Senja

Treningsavgift/medlemskontigent: 1.800 kr.

Akademitilbud (Fotball SFO, følger skoleåret): 400 kr. for én gang i uka, 750 kr. for to ganger i uka.

Dugnad: Alle lag har ansvar for kiosk- og billettsalg ved én A-kamp. To vakter per foresattepar på cirka tre timer ved Midnattsolcupen. Foreldre dekker kjøring. Klubben dekker påmeldingavgift til turneringer utenfor Senja, men lagene må betale kost og losji-kostnader selv.

Stakkevollan

Medlemskontingent: 800 kr. (økt etter avvikling av ett av to klubblotteri)

Treningsavgift: 900 kr.

Dugnad: Ikke spesifisert antall timer, men oppgaver som vaffelsteking, søppelrydding, snømåking, lotteri og årlige høst- og vårsdugnader på anleggene.

Skjervøy IK

Medlemskontigent: 250 kr.

Treningsavgift: 1.000 kr.

Egenandel kjøring: 1.000 kr.

Dugnad: Foreldre må stille på tre større dugnader i året,  seks timer tilsammen. I tillegg må hvert lag sørge for kiosksalg ved egne kamper.

IF Fløya

Medlemskontingent: 500 kr.

Aktivitetsavgift og driftsmidler: 2.050 kr.

Dugnadsforventning: Vakthold i hall og liknende, totalt forventes rundt 10-15 timer årlig i snitt per familie.

Lyngen/Karnes

Medlemskontigent/treningsavgift: 1.800 kr. Dekker egenandel ved turneringer, turer, utstyr, samt L/K-genser hvert 3.år.

Dugnad: Hvert lag har ansvar for kiosk-billettsalg ved én A-kamp. Foreldre står for kjøring og transport, klubben dekker fergepris. Hvert lag må stå for egen økonomi ved deltakelse i større turneringer.

Kvaløya SK

Medlemskontingent: 1.050 kr.

Treningsavgift: 800 kr.

Dugnad: Ganske lave krav. 30 prosent av foreldregruppa er med på to klubbdugnader á 2-3 timer i løpet av året.

Bardufoss OIF

Medlemskontigent/treningsavgift: 600 kr (inkluderer strømper og shorts til odel og eie)

Dugnad: Tre til seks timer ved Bardufoss Cup per foresattepar. Kafésalg ved 1-2 A-kamper. Foreldre dekker kjøring. Hvert lag står for økonomi ved deltakelse i større turneringer.

Alta IF

Treningsavgift/medlemskontigent: 1.200 kr.

Egenandel St.Hansturneringa i Nordreisa: 700 kr.

Dugnad: To obligatoriske for foresatte for hver spiller. Fire-fem timer med Altaturneringa og en A-kamp for hvert lag. Salg av dopapir for 900 kr. og fem rabatthefter (ikke tvang). Hvert lag dekker deltakelse i andre turneringer.

Nordreisa IL

Medlemskontigent: 200 kr.

Treningsavgift: 200 kr.

Anleggsbidrag: 1.250 kr.

Dugnad: Ingen forpliktelser, men oppfordres til å stille. Egenandel på 200 kr ved deltakelse i Altaturneringa, foreldre står for kjøring selv. Sender hvert år gutte- og jentelag til Norway Cup, egenandel på tusen kroner, som kan dekkes med å selge rabattkort for klubben.

Andre kostnader

I tillegg til kontigenter og avgifter, må spillerne ha nødvendig utstyr. Ofte har klubbene forpliktende avtaler med leverandører og merker.

En sjekk med sportsbutikker viser at kostnader for fotballsko, ball, shorts, strømper, overtrekksdress, leggbeskyttere og liknende kommer på minst to tusen kroner, også med laveste-pris-utgangspunkt. 

 

Artikkeltags