Gå til sidens hovedinnhold

Nå berger de barnehagen: - Dette er et være eller ikke være

Artikkelen er over 4 år gammel

Politikerne snur og stanser nedleggingen av barnehagen på Vengsøy.

Beboerne på Vengsøy i Tromsø blir bønnhørt. De får beholde barnehagen i bygda til tross for at kommunestyret i fjor vedtok å legge den ned fra august i år.

- Vi foreslår nå at barnehagen skal opprettholdes. Vi mener dette tilbudet er veldig viktig og på mange måter et være eller ikke være for bygda. Det at du har et barnehagetilbud er ofte svært viktig når man vurderer hvorvidt man skal etablere seg på et sted.

Det sier leder av utdannings- og oppvekstkomiteen i Tromsø kommune, Elin Jørgensen (Rødt).

 

Har flertall

Sammen med Brage Larsen Sollund (Ap) og Pål Julius Skogholt (SV) legger hun nå fram det private forslaget om å opprettholde Vengsøy barnehage. Disse partiene har flertall i kommunestyret, og sikrer at forslaget blir vedtatt.

- Det er jo ingen som ønsker å legge ned barnehagen på Vengsøy. Vi vil strekke oss langt for et samfunn som bidrar med så stor verdiskaping som det Vengsøy gjør, sier Sollund.

Det var i desember i fjor at kommunestyret vedtok å legge ned barnehagen som da lå an til å ha to barn fra høsten 2017. Dette skulle spare kommunen for 550.000 kroner årlig.

Men konsekvensene ville bli store for barnefamiliene som risikerte flere mil lang reisevei til alternativ barnehage.

Les også

Når barnehagen legger ned må Edvard (2) reise fem mil hver dag

Utviklingslaget advarte også kraftig mot nedleggingen, og fryktet at dette ville hindre videre næringssatsing og vekst på Vengsøy.

Les også

Øysamfunn i Tromsø kjemper for å berge barnehagen: - Legges den ned kan det være slutten

Nye opplysninger

Nå blir de altså hørt av politikerne. Elin Jørgensen viser til opplysninger om at det er tre barn - ikke to - som vil gå i barnehagen fra høsten.

- Det var ny informasjon for oss, og da stiller situasjonen seg annerledes enn da nedleggelsen ble vedtatt.

I forslaget som først skal behandles av formannskapet, heter det at kommunestyret vil komme tilbake til finansiering av barnehagedriften ut 2017 i økonomiplan 1, og at driften skal innarbeides i kommunens økonomiplan for perioden 2018-2020.

Jørgensen forteller også at det skal vurderes å gi et heldagstilbud i barnehagen der barna i dag har 40 prosentplass. 

- Vi vil ha en dialog om rett dimensjonering av tilbudet, sier Jørgensen.

- Kjempegledelig

Nestleder i Vengsøy utviklingslag, Jørgen Jenssen, er svært fornøyd med at politikerne så vil berge barnehagen.

- Det er kjempegledelig. Jeg tør ikke helt tro det før det er endelig vedtatt, men det er veldig gledelige signaler, fastslår Jenssen.

Forslaget som vil bli endelig behandlet i kommunestyret i slutten av april, kommer kort tid etter at flere politikere besøkte Vengsøy på invitasjon fra utviklingslaget.

Les også

Håp om at barnehagen ikke legges ned likevel

 

- Det er helt nødvendig for distriktene å få politikerne ut for å se hvordan situasjonen er, for ofte vet de nok ikke hva som er riktig grunnlag for de beslutningene de skal ta, sier Jenssen.

- Vil dere feire at barnehagen er berget?

- Vi vil nok vente til beslutningen er tatt. Men jeg vet ikke om vi skal feire - det er jo bare fornuften som har seiret.

Kommentarer til denne saken