De skulle legge ned barnehagen. Men en kontrakt fra 1973 tok politikerne på senga

Berglia barnehage på Finnsnes.

Berglia barnehage på Finnsnes. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Barnehagesaken på Finnsnes ble utsatt.

DEL

Politikerne i kommunestyret i Lenvik skulle torsdag behandle forslaget om nedleggelse av Berglia barnehage. Men nye opplysninger om barnehagetomta satte en stopper for det. Ordfører Geir Inge Sivertsen (H) kunne fortelle at det var knyttet en klausul til eiendommen som kommunen fikk overdratt fra Fiskernes Redskapsfabrikk (nå kjent som Refa) i 1973. En klausul som sier at eiendommen skal brukes til barnehageformål.

- Jeg har sjekket disse opplysningene da jeg fikk vite om det, og det stemmer. Klausulen er også tinglyst, kunne han meddele forsamlingen.

Ifølge klausulen skal eiendommen tilbakeføres vederlagsfritt hvis ikke eiendommen brukes til barnehage. Dette innebærer at et salg av den sentrumsnære barnehagetomta ikke uten videre lar seg gjøre.

- Det er ikke åpenbart at eiendommen kan selges. Men det bør uansett igangsettes en prosess med sikte på å få fjernet denne klausulen, sa ordføreren.

LES OGSÅ: - Her blir vi møtt med respekt

Utsatt til november

Leder i utvalget for oppvekst og kultur, Bjørn Richard Pedersen (Sp), framsatte etter dette et utsettelsesforslag med sikte på å behandle saken i november.

- Det er sterkt beklagelig at vi ikke hadde alle opplysninger. Nå vil jeg ha saken utsatt og utredet bedre og grundigere, men fortsatt mener jeg vi må gjøre noe med overkapasiteten i barnehagesektoren, sa han.

Utsettelsesforslaget ble vedtatt med 16 mot 15 stemmer. Mindretallet ønsket å si nei til nedleggelsesforslaget her og nå.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken