Gå til sidens hovedinnhold

Nordlys sender direkte fra fotballfest – Lillestjerna kommenterer «småstjerner»

Artikkelen er over 4 år gammel

Over tolv direktetimer med ekte fotballglede!

Nordlys kommer i helga til å sende direkte fra den store Hamnaturneringa i Tromsø, for 6-12-åringer.

Med rundt seks timers sending både lørdag og søndag er Nordlys klar for en liten fotballmaraton. Sendingen vil være eksklusiv for Nordlys-abonnenter.

– Vi skal bidra til å skape fotballfest og stemning i Hamna. Vi har hentet inspirasjon fra vår søsteravis, iFinnmark, som hadde stor suksess med streaming av ei tilsvarende turnering i Lakselv tidligere i år. For oss blir det første gang på ei stund at vi går live fra ei barnefotballturnering, men det blir helt sikkert ikke siste gang, sier Nordlys' sjefredaktør Helge Nitteberg.

– Dette er et godt tilbud for de som ikke har anledning til å være til stede under turneringen. I tillegg håper og tror vi at ungene synes det er stas å komme på TV. Vi skal formidle fotballglede, sier Nitteberg videre.

72 lag fra en rekke klubber

Hamna IL forteller om en fullbooket turnering der det blir tapetsert med både 7-er- og 5-er-kamper hele helga.

– Det er fullt, ja. Det er 72 lag med, og alle lag skal spille fire kamper, forteller Rannveig Fjellstad Olsen i Hamna IL.

Det betyr nærmere 150 kamper som skal avvikles, og nok å gjøre for arrangørene.

Turneringen, som inkluderer kull fra 2005 til 2010, har fått med en rekke av de kjente og kjære byklubbene i Tromsø – som TIL, TUIL, Fløya, Ramfjord, Stakkevollan, Kvaløya, Krokelvdalen, Ulfstind og selvsagt Hamna IL selv.

– Vi satser på at de som er innom sendingen til Nordlys får se mange glade barn og voksne, sier Rannveig Fjellstad Olsen.

Les også

20-årig talent signerte for TIL: – Det er noe jeg har jobbet for hele livet mitt

 

Tenker på kommentatorkarriere

Som kommentatorstemme underveis i sendingen har Nordlys fått inn tidligere TIL-spiller og nåværende Senja-spiller Jakob Mamush Lillestjerna.

Det er ikke helt tilfeldig at 19-åringen har takket ja til å kommentere barnefotballfesten. Han har nemlig vært inne på tanken om å følge i fotsporene til tidligere TIL-spiss Simen Stamsø Møller, og bli fotballkommentator.

– Ja, det er en mulighet. Jeg har lekt litt med den tanken, og jeg vil påstå at jeg har et lite talent der, sier unggutten.

– Jeg har brukt å kommentere en del for moro skyld sammen med kompiser, og da har jeg gjort det med Oslo-dialekt – men denne helga satser jeg nok på nordnorsk stemme, humrer Lillestjerna.

Les også

Oppretter ny stilling: – Det er mye mer positivitet nå enn for tre måneder siden

 

 

Kommentarer til denne saken