Gå til sidens hovedinnhold

- Her er det ingen som må sitte på benken

Artikkelen er over 4 år gammel

Ildsjeler arrangerer gratis dansehelg for barn og unge.

- Til neste år skal vi samle tre tusen, sier Jarl Tore Helmobakk entusiastisk med et smil.

Han har en plan: Å få flest mulig barn og unge engasjert i dans.

Rundt ham inne i gymsalen på Kongsbakken videregående skole i Tromsø vrimler det av dansende barn og unge. Det telles. Konsentrerte blikk følger på instruktørens neste steg. Det flires. Føtter tar uvante steg. Det hoppes.

Denne helga arrangerer en gjeng ildsjeler et unikt arrangement i Tromsø: En gratis dansehelg for barn og unge i alderen 4-18 år, med kurs og konkurranser. Proffer og amatører i god blanding. Med breakdance og hiphop.

Ildsjel

Ideen fikk Jarl Tore Helmobakk  da han var på et møte i Oslo. Han fikk spørsmål om hvordan det stod til med dansemiljøet i Nord-Norge. Konklusjonen: Ikke nok. Dermed bestemte han seg for å gjøre noe med det.

De fikk med seg NIF og Ndf som nasjonale sponsorer. De har også inngått samarbeid med Kirkens Bymisjon, Tvibit og barnevernet og en rekke sponsorer for å få til et stort dansearrangement i helga. Allerede fredag startet Tromsø Arctic Hip Hop Jam. På forhånd har arrangøren vært i kontakt med flere kommuner i Nord-Norge for å invitere ungdom med.

 

- For mange barnefamilier er organisert idrett for dyrt. Dermed er det barn som ikke får være med. Her er det ingen som må sitte på benken, sier Helmobakk som i flere år har bodd i Stavanger. Nå er han tilbake i hjembyen.

Jarl Tore og kona Ania Helmobakk driver danseskolen Dancelab. De har fått med seg danseren Bjørn-Tore Hilmarsen på laget når hiphop-helgen arrangeres i Tromsø - samt en rekke instruktører som bidrar gratis for å gi andre en stor opplevelse.

Bildeserie

Se bildene fra Tromsø Arctic hip hop jam

Får bruke hele kroppen

- Kall det gjerne ildsjelidioti, men dette er utrolig morsomt å gjøre, sier Helmobakk.

Han mener det danses for lite i Nord-Norge. Det vil han gjøre noe med.

- Det er ikke alle som kan bli god i fotball eller ski. Men alle kan danse. Det er gratis og det er ingen vinnere og tapere, sier Helmobakk, som har sørget for gratis overnatting i Tromsø for dansere som kommer tilreisende. 

Han mener også det skjer for lite for unge i distriktene i Nord-Norge.

- Når man danser får man bruke hele kroppen. Det er kjempegøy å lære nye ting, sier søstrene Kristina Lindrupsen (10) og Lisa Lindrupsen (8).

De var blant de mange som hadde funnet veien til Kongsbakken lørdag formiddag.

 

- Godt for distriktene

- La høyrefoten gjøre jobben, sier Karina Leonhardsen mens en gjeng ungdommer konsentrert kopierer bevegelsene hennes.

Hun er oppvokst på Finnsnes. I dag bor hun i Tromsø.

- Det var ingen dansetilbud på Finnsnes før jeg fylte 16. De fleste drev med fotball og dans. Jeg husker selv hvor artig jeg syntes det var da dansen kom til Finnsnes, sier hun.

Hun opplever at det er en oppsving på dansesiden i Nord-Norge.

- En av grunnene er nok at Jarl Tore har kommet nordover igjen, sier hun med et smil.

 

Kommentarer til denne saken