Vinterserie for over 50 nordnorske lag avlyst – BOIF taper flere hundre tusen kroner

Fylkesråd for utdanning Roar Sollied og fylkesrådsleder Line Fusdahl (t.h.) likte det de fikk se i den nye storhallen som BOIF bygger. I midten ser vi leder i BOIF, Siri Eide Storaa.

Fylkesråd for utdanning Roar Sollied og fylkesrådsleder Line Fusdahl (t.h.) likte det de fikk se i den nye storhallen som BOIF bygger. I midten ser vi leder i BOIF, Siri Eide Storaa. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Værtrøbbel gir utsatt hallåpning.

DEL

Den nye storhallen i Bardufoss skulle egentlig åpnet 1.februar. Men værtrøbbel i desember gjør at åpningen er utsatt på ubestemt tid. Nå har også BOIF måttet avlyse den planlagte vinterserien på grunn av forsinkelsene, noe Troms Folkeblad omtalte mandag.

– Vi hadde 55-56 lag påmeldt, så interessen har vært veldig, veldig bra, med lag fra Hålogaland-, Midt-Troms- og Tromsø-områdene. Men i stedet for å utsette igjen, så valgte vi å avlyse hele vinterserien, så lenge vi vi ikke vet når hallen åpner, sier leder i fotballgruppa i BOIF, Trond Nilsen, til Nordlys.

Klubben planlegger å gjennomføre treningshelger for de påmeldte lagene, så fort hallen kan brukes.

– Vi vet at det er mange lag som skulle bruke vinterserien som oppkjøring til årets sesong. Det er synd vi ikke fikk det til. Derfor vil vi gi de et tilbud så snart hallen åpner, sier Nilsen.

Tapte inntekter

For BOIF betyr utsettelsen tapte inntekter. Påmeldingsavgiften for hvert lag var på 3.200 kroner.

– Klart, forsinkelsen betyr noe økonomisk. Reelt sett snakker vi noen hundre tusen kroner i måneden, sier Trond Nilsen.

Men han er trygg på at det ikke skal få store konsekvenser for BOIF.

– Storhallen er et aksjeselskap, som er hundre prosent eid av BOIF. Det er viktig for oss å få inntekter så fort som mulig. Men pågangen er stor, og vinterserien er en liten del av de planlagte leieinntektene våre. Vi taper inntekter i denne perioden vi ikke har aktivitet som planlagt, men det blir bare en forlengelse av låneperioden. Vi må også huske på at ingen har bygd en slik hall på under ett år. Vi begynte i august, og var nok litt for optimistiske med hvor fort den skulle stå klar, sier fotballederen.

Vet ikke når hallen åpner

Det er dårlig vær i desember og påfølgende kuldeperiode som har gitt BOIF trøbbel.

– Det blåste mye i desember og romjula, og plasten vi hadde på taket løsnet. Kulda gjorde at all varmen vi hadde på bare forsvant ut, og det ble tele i bakken. Vi får ikke lagt på det nye kunstgressdekket før tela er borte, sier Trond Nilsen.

Denne uka skal det graves for å finne ut hvor dypt tela sitter.

– Derfor vet vi ennå ikke hvor lang utsettelse av hallen det blir. Men det blir ny storhall, det tar bare litt lengre tid. Og vi har vært tydelig på at vi skal gjøre dette skikkelig, og få anlegget hundre prosent klart før vi åpner. Tar det en måned ekstra, så tar vi oss den tiden, sier Trond Nilsen.

Artikkeltags