Jaktlaget tror slagbjørnen er skremt unna. Nå vurderer Mattilsynet å tvangssende sauene hjem

Artikkelen er over 2 år gammel

Bønder kan få krav om å hente sauene inn fra beite selv om bjørnen i Bardu har vært borte i flere dager.

DEL

Over 50 sauer er blitt drept de siste ukene av det som trolig er en og samme bjørn i Bardu. Et jaktlag har søkt etter bjørnen etter at fellingstillatelse først ble gitt 9. juni. Men nå er det gått flere dager uten at nye sauer er registrert drept.

Ifølge Folkebladet har bjørnen ikke tatt sau siden onsdag i forrige uke, og verken beitelaget eller jaktlaget har sett noe til bjørnen.

Fellingslaget har hatt inntil fem jegere ute hver kveld og natt.

- Utrolig vanskelig

– Det er en utrolig vanskelig jakt i bratt og ulendt terreng med mye vegetasjon og høy blom som foregår over enorme områder, sier jaktleder Tore Hellberg i Bardu til Folkebladet.

Han tror bjørnen enten er skremt langt unna, eller at den ligger i ro et sted på grunn av den store leteaktiviteten i området.

Til tross for den resultatløse jakta, vil nå Mattilsynet vurdere om sauebønder skal pålegges å hente inn dyrene sine fra beite, melder NRK.

Må beskytte sauen

Årsaken er nettopp at det ikke har lyktes å finne bjørnen tross langvarig innsats fra jaktlag og beitelag. Derfor må Mattyilsynet vurdere andre tiltak for å hindre at flere sauer blir drept.

- I dette tilfellet har det, tross iherdig innsats, vært vanskelig å få tak i bjørnen, og da må vi vurdere å beskytte sauen, sier fungerende avdelingssjef i Mattilsynet, avdeling Troms og Svalbard, Hilde Haug til NRK.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken