Til sammen 112 individer er involvert i den norske troppen i løpet av ski-VM i Falun. Av disse 112 er 39 aktive utøvere, skriver NTB.

Totalt 112 er involvert i løpet av mesterskapet, men det er mange av disse som overlapper hverandre, sier leirsjef Asgeir Moberg til NTB.

Den tidligere administrative lederen i Troms Skikrets er en av dem med lang fartstid for Norge i mesterskap. I Falun er han blant annet en av dem som er ansvarlig for gjennomføringen av de norske pressekonferansene som blir arrangert ved Högskolan i Falun. Den ligger vis-à-vis Hotell Scandic Lugnet der de norske utøverne bor under VM. Der disponerer den norske troppen to egne rom som er satt av til møter og sosiale aktiviteter.

Hotellet og Högskolan ligger bare noen få lange steinkast unna skistadion på legendariske Lugnet stadion.

På samme stadion ble det også arrangert ski-VM i 1954, 1974 og 1993.

Kontroll

I det norske støtteapparatet finnes det blant andre to psykologer, to leger, to fysiologer og tre fysioterapeuter. Flere av disse overlapper hverandre i løpet av mesterskapsdagene. De to legene Fredrik Bendiksen og Knut Gabrielsen er leger for alle i troppen i hver sin periode. De norske utøverne får også frisket opp i matveien av en egen kokk.

I troppen finnes det også 13 smørere for langrenn. I tillegg kommer det to smørere som er tilknyttet Olympiatoppens glidprosjekt, samt egen skisliper og sjåfør på smøretraileren.

Uansett om enkelte kaller dette for gigantomani eller økonomisk doping, er dette realiteten som hovedlederen Eva Tine Riis-Johannessen må forholde seg til. Som visepresident i Norges Skiforbund er det hennes jobb å ha hovedansvaret for troppens logistikk under mesterskapet.

- Jeg synes det har fungert bra hittil, men vi er nå bare så vidt kommet i gang, sier Riis-Johannessen til NTB.

Langrenn størst

Det er liten tvil om hvilken gruppe som krever mest arbeid.

- Dette er godt organisert. Det er mange som har vært med på denne jobben tidligere. Langrenn er klart størst og krever mest jobb. Det er enklest å holde styr på hopp og kombinert, sier hovedlederen.

Disse er de mest sentrale lederne: Hovedleder: Eva Tine Riis-Johannesen. Leirsjef: Asgeir Moberg. Langrennssjef: Åge Skinstad. Landslagssjef langrenn: Vidar Løfshus. Sportssjef hopp: Clas Brede Bråthen. Sportssjef kombinert: Sverre Rotevatn. Kommersiell sjef: Bernt Olderskog. Sponsorsjef: Martine Thorleifsson. Koordinator: Ulf Morten Aune. Kommunikasjonssjef: Espen Graff. Mediekontakt langrenn: Gro Eide. Mediekontakt kombinert/hopp:  Claes-Tommy Herland.