Jenny Johansen i Tromvik har sett seg lei på at folk bruker nærområdet hennes som luftegård for hund, og dermed heller ikke respekterer båndtvangen.

- Det er en grunn til at vi har båndtvang

I uken som var var Johansen og noen venner på Brosmetinden, som ligger på Rekvikeidet. Det var varmt, og Johansen hastet fra følget på vei nedover, for at hunden Ronja skulle få kjøpe seg ned i  noen myrhull nær veien. Etter at Ronja var fornøyd, gikk Johansen til bilen for å vente på resten av følget.

- Jeg festet Ronja i slepekroken på bilen min, slik at hun sto fast, forteller hun.

Like etterpå kommer to biler kjørende, og parkerer like ved Johansen. Idet bileieren lukker opp bakluka, kommer en hund hoppende ut. Før Johansen rekker å reagere er den fremmede hunden borte ved Ronja.

- Ronja satte i et voldsomt bjeff, og den andre hunden ble nok skremt og løp tilbake til eieren, sier hun.

Johansen spurte hundeeieren om hun ikke var klar over båndtvangen som gjelder.

- Det går jo dyr i marka her hele året, både rein og sau. Det er jo en grunn til at vi har båndtvang.

- Vil ikke gjengi det som ble sagt

Som tilsvar på spørsmålet om båndtvang fikk Johansen er real overhøvling tilbake.

- Jeg vil ikke gjengi det som ble sagt, men det hun ville ha frem var noe sånn som at jeg ikke trengte å bry meg om hennes hund, forteller hun.

Hundeeieren tok hunden i bånd til de var ute av Johansens synvidde. Da skal hunden ha blitt sluppet løs igjen, ifølge mennesker Johansen snakket med som var på vei ned fra fjellet.

Tromvika og fjellet er ingen luftegård

Johansen sier videre at det slettes ikke er første gang hun opplever mennesker som ikke respekterer båndtvangen i området. Ei heller først gang hun får tilsvar når hun påpeker det.

- Det er mange som blir tilsnakket som rett og slett bare ler tilbake, sier hun.

- Hvis folk tror de kan komme utover til Tromvika og bruke fjellet som en luftegård for hundene tar de feil. Hundeparken på Charlottenlund er åpen om man ikke klarer å ha hunden sin i bånd der det er båndtvang, mener hun.

Hun sier videre at hun synes det er uansvarlig av hundeeierne å slippe løs hundene. Dersom eieren av reinene i området ser en løs hund, tror Johansen han ikke er nådig med å ta frem geværet.

- Det er sørgelig at hunder kanskje må bøte med livet før eierne innser viktigheten av båndtvangen, avslutter hun.