Gå til sidens hovedinnhold

Bamba-avgjørelsen er klar: - Det ser i alle fall ikke ut for meg som en for streng straff

Artikkelen er over 1 år gammel

Disiplinærutvalget i Norges fotballforbund har ilagt Karamoko Daouda Bamba fire kampers karantene for albuebruken mot Simen Wangberg i Bergen søndag.

«Disiplinærutvalget støtter påtalenemndas syn på at duellen i forkant ikke er en provokasjon som i seg selv gir grunnlag for mildere sanksjon. Etter utvalgets syn kan heller ikke det at spilleren er noe ute av balanse ha sammenheng med bevegelsen med albuen i ettertid. I formildende retning legges det vekt på at spilleren og klubben har beklaget hendelsen. Disiplinærutvalget ønsker å honorere Brann for å ta såpass klar avstand fra slike hendelser i fotballen», skriver utvalget i en pressemelding.

I en disiplinærsak i fjor ble Aliou Coly ilagt tre kampers karantene for å ha plassert albuen sin i ansiktet på en motspiller.

Les også

TIL-kapteinen snakker ut etter «overfallet»: – Man kan få ødelagt mye av resten av livet

 

«Selv om foreliggende sak har likhetstrekk med den saken, finner disiplinærutvalget at Bamba har handlet med enda større grad av forsett enn Coly. Det vises her spesielt til at spilleren satte albuen i ansiktet etter at spillerne endte oppå hverandre liggende på bakken, samt at han foretar en bevisst slagbevegelse med albuen.

Samtidig vises det til forseelsens art. Slike forseelser har et svært stort skadepotensial og kan verken tolereres på en fotballbane eller generelt i samfunnet. Både allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier en streng reaksjon.

Albuen traff hodet til motspilleren med stor fart og kraft, noe som medførte stort skadepotensiale», skriver Disiplinærutvalget.

Sportssjefen i TIL, Svein Morten Johansen, sier følgende til Nordlys om straffen:

- Det var en alvorlig hendelse og fire kamper ser i alle fall ikke ut for meg som en for streng straff, for en slik gjerning. Det er også all grunn til å gi ros til Brann som klubb for deres håndtering av saken etter hendelsen.

Les også

Knallhard TIL-dom etter albuen som ga sykehustur: – Det er grusomt. Han moser til

 

Les også

Nedbrutt Bamba: – Jeg vil ikke lyve

Kommentarer til denne saken