Gå til sidens hovedinnhold

Babcock setter inn ekstra fly i nord

Artikkelen er over 1 år gammel

Babcock setter inn et nytt fly fra og med mandag neste uke. Det melder flyoperatøren i en pressemelding onsdag kveld.   

I lengre tid har luftambulansetjenesten under Babcocks ledelse blitt kritisert for dårlig beredskap i nord. Helseminister Bent Høie opplyste at beredskapen nå er på 90 prosent, og gjorde det klart at dette ikke er godt nok.

– Vi er ikke fornøyd med dagens situasjon. Vi har innført krav om daglig rapportering fra Luftambulansetjenesten HF, sa Bent Høie i Stortinget onsdag, ifølge iFinnmark.

– Det som er utfordringen nå, er å sikre god nok pilotdekning på basene, sa Høie, ifølge avisen.

Nå iverksetter altså Babcock tiltak for å løse floken. Flyet Beech 250 vil bli utplassert i Finnmark, og grunnet uenigheten rundt tariffavtalen mellom norske piloter og Babcock, vil piloter som blir benyttet i Sverige bli satt inn for å bemanne flyet.

- Flyet er sertifisert for kortbaneoperasjoner og skal i størst mulig grad bemannes med piloter som kan fly kortbane. Flyet vil være tilgjengelig 12 timer i døgnet, og være en beredskap på topp av den øvrige beredskapen. Flyet vil bli benyttet til avtalt beredskap oppnås med tjenestens øvrige fly, forteller sjef for flyoperasjoner i Babcock Hans Skog-Andersen i pressemeldingen.

Det er videre planlagt forhandlinger om en revisjon av den nevnte tariffavtalen i morgen og fredag. Denne ble inngått i 2018.

– Vi håper vi kommer frem til en løsning som gjør at vi kan benytte pilotene på en måte som øker tilgjengeligheten på ambulanseflyene fremover, avslutter Skog-Andersen.

Kommentarer til denne saken