Med bistand fra en Sea King fra 330-skvadronen, som har nattkapasitet, ble det i løpet av natt til onsdag gjort forsøk på å få lokalisert alle de fire antatt omkomne skiløperne i skredet i Blåbærfjellet i Tamokdalen ved hjelp av sender/mottaker-utstyr.

Klokken 06.30 skriver Troms politidistrikt at søket er avsluttet. Sea King-en har satt kursen tilbake mot Banak. Det hadde da flydd i skredområdet i litt over en time, før det igjen hadde gått en ny runde etter et kort bakkehold.

– Vi har gjort funn, det vil si utslag på sende- og mottakerutstyret i helikopteret, sier Rune Nilsen, operasjonsleder i Troms politidistrikt, til NTB.

Han ønsker ikke å utdype, men viser til en pressemelding politiet har varslet i løpet av onsdag formiddag.

Kun helikoptersøk

Mikael Sten (29), Finland; Disa Bäckström (29), Sverige; Niklas Nyman (36), Finland og André Stenfors (32), Finland, er fortsatt savnet etter en skitur i Blåbærfjellet onsdag i forrige uke.

Operasjonsleder Kåre Munkvold i Troms politidistrikt sa tirsdag kveld til Nordlys det foreløpig kun var aktuelt å søke med helikopter.

– Vi har et tidsvindu nå hvor været er såpass bra, som vi vil benytte oss av.

Ifølge Munkvold skulle Sea King-en fra Banak være i Tamokdalen rundt klokken 02.45 natt til onsdag.

 

Skredeksperter har med bistand fra 339-skvadronen på Bardufoss, gjort en vurdering av situasjonen i fjellområdet tirsdag kveld.

– I første omgang vil man prøve å få posisjonert alle fire, ved å peile inn sender/mottakerne fra helikopteret. Ved eventuelle funn, vil det bli sluppet ned markører. Når vi en gang setter inn bakkemannskaper, ønsker vi at utgangspunktet skal være så optimalt som mulig, sa Munkvold.

Har lokalisert to sender/mottakere

Politiet har fortsatt tro på at det kan være strøm igjen i sender/mottaker-utstyret som de fire skiløperne skal ha hatt på seg.

– Vi har en rimelig god posisjon på to av skredsøkerne, og vi ønsker nå å lokalisere de siste to, sa Munkvold tirsdag kveld.

Mye tyder på at onsdag blir den beste dagen værmessig denne uken for søk. Fra torsdag av er det ventet sterk vind og økt skredfare i store deler av fylket, også i Indre Troms.