Avslutter med nostalgi, selvransaking og fandenivoldskhet

Artikkelen er over 5 år gammel

RSP og Thomax kompletterer EP-kvartetten med "Dykkersyke".

DEL

10. april slipper RSP og Thomax den siste utgivelsen i deres EP-kvartett. "Dykkersyke" følger i stil med de foregående tre, og de to herremennene samarbeider med flere prominenete, nordnorske musikere - og har med lydklipp fra to av landsdelens mest prominente ringrever; Halvdan Sivertsen og Bjørn Sundquist. Men alt er ikke helt som før.

- Denne EPen bærer preg av at det er den siste, både lyd- og tekstmessig. Vi har prøvd å få med litt av det beste vi har gjort tidligere med tanke på beats og lyd, mens tekstene er mer nostalgiske nå. Selvrefererende. Men vi har fremdeles med en del av fandenivoldskheten vi gikk så hardt ut med da vi startet dette prosjektet, sier RSP - Patrick Bottolfsen til Nordlys.

Veien blir til mens man går

Samarbeidet mellom RSP og Thomax (Thomas Nygård) har siden oppstarten med "Nordaførr" i 2010 vært et sideprosjekt for begge to. Det har betydd et lystbetont prosjekt, med tid, ro og mulighet til å gjøre akkurat som de vil. Sisteinstallasjonen fortsetter i samme ånd.

- Vi har liksom ikke hatt noe klart mål eller plan med dette. Og vi har blitt veldig positivt overrasket over hvor engasjerte folk har blitt, og hvordan de har støttet opp. Det er en god følelese å la ting bli det de blir. Men det ligger jo taktikk i det også. Men må være bevisst det - hvis ikke begynner man å bry seg for mye. Disse EPene er mer en bekreftelse på at veien blir til mens man går, sier Bottolfsen.

Flere gjesteopptredener

Som tidligere har RSP og Thomax fått hjelp fra en rekke andre kjente musikere. Popkometen Sondre Justad bidrar. Det gjør også Odrik (Fredrik Olsen fra Kråkesølv - som også har vært med tidligere), Klish og Ben Baller. i tillegg til de nevnte lydklippene fra skuespiller Bjørn Sundquist og Halvdan Sivertsen.

- Thomax har alltid noe med fra de to. Enten helt obskurt, eller mer synlig. Jeg tror klippet med Halvdan er gjort da vi spilte "Nordaførr" sammen med han på en konsert i august, sier Bottolfsen.

Hyller Poppa Lars

Det er Poppa Lars som har mikset EPen - og RSP og Thomax dro også til Tromsø og Poppa Lars for å spille inn alt.

- Vi hadde lyst til å være i studio ilag, og da vi viste at Poppa Lars skulle mikse, så var det mye mer sømløst også å spille inn alt hos han. Poppa Lars er en kjemperessurs - han kan jo ikke gjøre noe galt! Det er mange som kan mikse vokal, men Poppa Lars har inngående kunnskap om hvordan hiphop og rap-beats skal høres ut. Han forstår musikken, sier Bottolfsen.

Skal ikke på turné

Hovedfokus for RSP og Thomax er per nå å få "Dykkersyke" ut til et størst mulig publikum. EPen slippes i alle kanaler 10. april. Men foreløpig er det ikke planlagt noen turné.

- Nei... Vi er mest interessert i at folk skal høre dette. Men vi har jo en følelse av at vi har vært litt for lenge borte. Seks måneder for lenge. Planen var å få "Dykkersyke" ut i 2014 - forrige EP kom jo i 2013. Men det tok litt tid. Likevel virker det som at det er store forventninger til utgivelsen. vi har lite live-planer, sett bort fra en tur til Finnmark i juli. Foreløpig tar vi det med ro.