Avslutter letingen etter savnet 55-åring i Divielva uten funn

STOR REDNINGSAKSJON: Store styrker ble mobilisert for å lete etter den savnede fiskeren i går, uten resultat.

STOR REDNINGSAKSJON: Store styrker ble mobilisert for å lete etter den savnede fiskeren i går, uten resultat. Foto:

Store redningsmannskaper har søkt i elva, langs bakken og fra lufta helt ned til elvemunningen av Målselva ved Målsnes. Likevel er ikke den savnede fiskeren funnet.

DEL

Torsdag klokken 13.40 ble det slått full alarm etter at en 55 år gammel fisker ble meldt savnet i Divielva.

Mannen dro ut for å fiske i elva klokken 06.00 torsdag morgen. Da han ikke opp til den avtale frokosten med familien klokken 10, ble det bekymret og begynte å lete. Da familien fant mannens fiskestang og ryggsekk langs elvebredden, ringte de politiet.

Da startet en storstilt redningsaksjon, som pågikk i rundt tolv timer.

Store ressurser ble mobilisert til aksjonen, blant annet personell fra Forsvaret, politi, brannvesen, fly, helikopter, droner, båter, dykkere, hunder fra Norske Redningshunder og frivillige mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

I natt ble redningsaksjonen avsluttet - uten resultat.

- Det har blitt gjennomført omfattende søk i elva, langs elva og fra lufta fra der man antar at mannen har fisket og helt ned til elvemunningen ved Målsnes. Vi har tatt i bruk alt av verktøy som er tilgjengelig for oss, inkludert telefonsøk, men vi har altså ikke lykkes med å finne mannen, sier operasjonsleder Rune Nilsen i Troms politidistrikt.

I natt ble aksjonen formelt avsluttet og alt redningspersonell sendt hjem.

- Vi går nå over i en ny fase, hvor det skal gjøres vurderinger om vi skal søke etter en antatt omkommet person. Det blir ikke en aksjon av samme omfang som i går, men konkrete søk på konkrete steder. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om dette, sannsynligvis i løpet av dagen, sier operasjonslederen til Nordlys.

Artikkeltags