Gå til sidens hovedinnhold

Her mister alle ansatte jobben

Artikkelen er over 6 år gammel

Nordlys, iTromsø og Framtid i Nord flytter avistrykking fra Tromsø til Harstad.

Onsdag besluttet styret i Nordlys å takke ja til et tilbud om trykking fra Polaris Trykk, eid av samme konsern som blant annet eier iTromsø, Harstad Tidende og Folkebladet.

Dermed flyttes produksjonen av avisen fra Tromsø til Harstad.

Det vil medføre en vesentlig reduksjon i avisens kostnader sammenlignet med det Nordlys i dag betaler til Nr1Trykk - heleid av Amedia, samme konsern som eier Nordlys - i Tromsø.

- Vi legger ned

Det betyr samtidig at alle ansatte på trykkeriet i Tromsø mister jobben, opplyser trykkerisjef Håvard Isaksen til Nordlys.

- Vi legger ned, sier han og henviser til styreleder Irene Larsen for ytterligere kommentarer.

Hun har foreløpig ikke svart på Nordlys' henvendelser.

Ronni Møller Pettersen, administrerende direktør i Nordlys, forklarer beslutningen med at mediebransjen står overfor en krevende omstilling.

- Det gjør det nødvendig å finne synergier for å kunne utvikle oss redaksjonelt og kommersielt, sier Pettersen.

Han underrettet de ansatte i Nordlys om beslutningen etter styremøte onsdag ettermiddag.

- Redaksjonelt vil man ikke merke noe til denne endringen. Kvalitativt gir avtalen oss riktignok noen fordeler, blant annet i form av økt fleksibilitet. Men jobben både nå og i fremtiden er å skape riktig innhold til riktig tid. Det er vårt hovedfokus som mediebedrift i 2015, sier Anders Opdahl, ansvarlig redaktør i Nordlys.

Vemod beslutning

- Samtidig er det klart at det også er noe vemod knyttet til beslutningen. Avistrykk som industri har en lang historie i Tromsø, og har vært en av hjørnesteinene i arbeidet med å skape Nordlys sin posisjon. Her har mange dyktige arbeidere fremvist stor faglighet gjennom generasjoner. Dem er vi en stor takk skyldig. På den annen side er det positivt at vi på tvers av mediekonsern har funnet enn god nordnorsk løsning, som styrker utviklingsmulighetene til både Nordlys og andre nordnorske aviser, sier Opdahl videre.

iTromsø og Framtid i Nord vil også flytte sin avistrykking fra Tromsø til Harstad fra og med nyttår. Det forteller Stig Jakobsen, sjefredaktør og administrerende direktør i iTromsø.

- Vi ser alltid etter måter å drive mer rasjonelt på. Derfor har vi hatt en diskusjon og sett på muligheten for å gjøre trykk, transport og distribusjon i samarbeid med Framtid i Nord og Nordlys. Det vil selvfølgelig gi en del besparelser, så kan vi konkurrere på det vi forsøker å være best på - nyheter, sport og kultur, sier Jakobsen til Nordlys.

- Hva tenker du om at trykkeriet i Tromsø nå må legge ned?

- Dette er en prosess som har foregått på konsernnivå, men det er selvfølgelig synd at det fører til nedleggelse. Samtidig må vi som sagt hele tiden tenke på hvordan vi kan drive mest mulig rasjonelt.

Kommentarer til denne saken