Gå til sidens hovedinnhold

Helga Pedersen foreslår direktefly fra Kirkenes til Kabul

Artikkelen er over 6 år gammel

- Det er ikke til å tro.

Ikke gå glipp av noe! Få tilgang til Nordlys+ her!

Tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen går i helgens Dagens Næringsliv (for abonnenter) ut og krever at regjeringen gjør noe med asylstrømmen over Storskog i Finnmark.

Fredag kveld klokka 22 meldte Østfinnmark politidistrikt at 102 asylsøkere har ankommet Norge over Storskog i dag. Dermed er det totale antallet asylsøkere som har kommet over grensa fra Russland 3680 så langt i år.

UDI bekrefter overfor DN  at ingen av asylsøkerne som hittil i år har kommet over Storskog er blitt returnert eller vedtatt utvist.

- Det er ikke til å tro, sier Pedersen i en kommentar til DN.

- Nå må det bli slutt på seminaret i regjeringen. Det beste for flyktningene selv, kapasiteten i mottakene, bevaringen av asylinstituttet og signalet til omverdenen er direktefly fra Kirkenes til Kabul, sier Pedersen til avisen.

LES UKESLUTT: Nå våkner Norge

LES OGSÅ: - Asylstrømmen kan være takk for sist fra Putin

LES OGSÅ: Asylsøkere blir avvist i nord

Bredt forlik

Også partileder Jonas Gahr Støre har tatt til orde for at regjeringen må handle og skape et bredt, felles forlik.

- I samtaler med Erna Solberg og Siv Jensen har jeg de siste ukene gjentatt at vi stiller oss bak regjeringen i en krevende tid for landet. Desto mer overraskende er det at regjeringspartiet Frp nå ikke er beredt til å ha samtaler om en bred enighet. Etter onsdagens spørretime med Erna Solberg og Frps gruppemøte hersker det forvirring, skriver Ap-lederen i en kronikk på NRK Ytring.

LES OGSÅ: Nå har Ernas grove forsnakkelse blitt sannhet

Bruker sosiale medier

Til Dagens Næringsliv uttaler Frp-leder og finansminister Siv Jensen slik på spørsmålet om det kan være aktuelt med et "Kabul-fly" direkte fra Kirkenes.

- Det jobbes nå med en lang rekke virkemidler. Det er aktiv bruk av annonsekampanjer og sosiale medier overfor dem, som vurderer å komme til Norge. Men afghanere kan risikere å bli sendt rett tilbake til Afghanistan.

Kommentarer til denne saken