Vil bygge nytt gigantmottak i Kirkenes

GIGANTMOTTAK: leder for politiets utlendingsenhet, Kristin Ottesen Kvigne og UDI-direktør Frode Forfang møtte pressen på Storskog mandag kveld. Her varslet Forfang etableringen av et nytt transittmottak i Kirkenes.

GIGANTMOTTAK: leder for politiets utlendingsenhet, Kristin Ottesen Kvigne og UDI-direktør Frode Forfang møtte pressen på Storskog mandag kveld. Her varslet Forfang etableringen av et nytt transittmottak i Kirkenes. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

For å takle asylstrømmen, vil UDI åpne et nytt transittmottak-

DEL

Mandag ettermiddag møtte leder for politiets utlendingsenhet, Kristin Ottesen Kvigne og UDI-direktør Frode Forfang pressen på grensestasjonen Storskog.

Forfang gjorde det da klart at UDI vil styrke mottakskapasiteten i Kirkenes. I dag er det Fjellhallen i Kirkenes sentrum som fungerer som transittmottak. Den har en kapasitet på 150 mennesker, og med fredagens rekord på 100 asylsøkere over grensen, er det ikke tilstrekkelig på sikt.

- Vi ønsker å etablere et mottak tilsvarende Råde, som har 1000 plasser. Det arbeidet er i gang, og vi får bistand fra sivilforsvaret i den oppgaven, sier Forfang.

Det er fortsatt for tidlig å si hvor den nye leiren vil bli etablert, men Forfang sier at Vestleiren på Høybuktmoen, som forsvaret stiller til disposisjon, er aktuell.

- Det er en sterk økning i antall asylsøkere, og hver femte asylsøker som kommer til Norge, kommer nå over denne grensen.Det er ikke en oppgave som lokalsamfunnet kan ta alene, sier Forfang.

UDI-direktøren presiserer at det fortsatt vil være målet å få asylsøkerne videre i mottak, selv man utvider kapasiteten i Kirkenes,

- Vi satser alt på å unngå at sylsøkerne skal bli værende lengre i Kirkenes, enn det de er i dag, sier Forfang.

Artikkeltags