Politiet i Finnmark nedringt: - Folk over hele fylket ser et svært hvitt lys

FLAMMEHAV: Flere vitner beskriver himmelfenomenet som et flammehav.

FLAMMEHAV: Flere vitner beskriver himmelfenomenet som et flammehav.

Artikkelen er over 1 år gammel

Operasjonssentralen hos politiet i Finnmark har i ettermiddag og kveld blitt nedringt fra folk som har vært vitne til et himmelfenomen over fylket.

DEL

- Vi begynte å få inn meldinger ved 17.30-tida. Folk over hele fylket ser et svært hvitt lys. I Karasjok hevder de at de ser det på nært hold, det samme gjør de i Alta og andre deler av fylket. En beskrev det som et flammmehav, sier operasjonsleder Jan-Olav Schjølberg til Nordlys.

«Etterlyser» astrofysiker

Politiet jobber for det meste med jordiske problemstillinger, og har derfor ingen god forklaring å gi til publikum - foreløpig.

I en Twitter-melding ber operasjonssentralen astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard om å ta kontakt med finnmarkpolitiet.

Nordlys-lesere forteller at de har sett lysfenomenet også fra Tromsø, Balsfjord og Nordreisa.

- Så dette ca kl 17.40 i Salangen. To store ildkuler som gikk i oppløsning i et flammehav. Trodde først det var en flystyrt, skriver en Nordlys-leser i en epost.

- Hei, vi så et lys som bevegde seg like over Fjellheisen rundt klokken 17.45-18.00! Lyset var grønt, og plutselig blusset det opp et stort grønt lys over himmelen, det så ut som gjenstanden som bevegde seg over himmelen landet/krasjet! Den bevegde seg bare fortere og fortere, skriver en annen tipser.

Meteorsverm?

Mye tyder på at det er den varslede meteorsvermen Leonidene som folk har sett starten på i kveld.

Fra jorden vil den se ut som om de brennende partiklene fra kometen springer ut fra stjernebildet Løvene, sørøst for Store Bjørn, skriver Yr.no, som varsler spektakulære stjerneskudd på himmelen natt til fredag og lørdag.

- Flere steder i landet ligger det an til gode forhold for en natt med blikket mot himmelen, skriver Yr.no.

Høyt smell i Finland

Den finske varslingstjenesten Tilanteen Tasalla meldte torsdag ettermiddag om en flyulykke over Inari ifølge nyhetssiden Yle, men beskriver nå hendelsen som «tilsynelatende en meteoritt».

Finsk redningstjeneste mottok meldinger om et høyt smell i Inari-området, og fikk raskt konstatert at ingen fly manglet i luftrommet.

– Antakelig er dette en meteoritt eller lignende. Observasjonene av lyd og lys er fra et stort område. Derfor kan ikke posisjonen bestemmes, sier vakthavende brannsjef i Inari, Mauri Saniola, til Yle.

Saken bli oppdatert!

Tips Oss
TLF 77610500 SMS/MMS 2470 kode NORDLYS Epost tips@nordlys.no

Artikkeltags