YouTube-kanalen Aurora Borealis Live Stream har fanget det mye omtalte lysfenomenet på video.

Det skriver iFinnmark.

LES MER: Sterkt lysglimt var over Finnmark: – Det var helt sinnssykt, sier Stian

Selskapet bak Youtube-kanalen er Aurora Service Tours. De driver med nordlysturisme i Utsjoki i Nord-Finland. Videoklippet er fra et webkamera som til vanlig brukes til å reklamere for nordlysforholdene. Torsdag fanget kameraet opp et fenomen som har skapt stor oppmerksomhet i Finnmark.

– Stor meteor brente opp. Jeg satt ti meter til venstre for kameraet, og lyset var enormt, skriver kanalen på YouTube.

Se videoen ved å klikke på bildet nedenfor.

Politiet i Finnmark fikk telefonstorm etter at lyset på observert på himmelen. Erik Derås Waatsveen og kompisen Glenn Olsen var en av dem som fikk en opplevelse for livet under en kjøretur mellom Nyelv og Gandvik da fjellet ved veien de kjørte på, plutselig lyste opp.

– Så kikket vi til høyre. Jeg tror ikke den var så langt unna oss. Det så ut som en stor ildkule som kom ned. Den hadde en «helsikkens» fart, sier han.

Ekspert har en idé om hva lysglimtet kan være for noe

Nøyaktig hva det var er det ingen som vet for sikkert. Noen mener at det kan være en del av den varslede meteorsvermen Leonidene som folk nå ser. Ifølge Himmelkalenderen.no er meteorsvermen Leonidene nemlig over Norge akkurat nå. Astrofysiker Røed Ødegaard opplyser til Dagbladet at det trolig var en ildkule.

Finnen Johannes Karhula Lohtaja i Finland har også foreviget lysfenomenet på video. Karhula har lagt ut en videosnutt på YouTube torsdag. Klikk på bildet nedenfor for å se videosnutten.