Gå til sidens hovedinnhold

- Fullstendig kollaps!

Artikkelen er over 6 år gammel

Storm ledet med 20 poeng halvveis - men gikk på sesongens andre tap.

Bortekampen mot Asker Aliens lørdag fullførte en vond helg for Tromsø Storm. Etter fem strake seire i sesonginnledningen, gikk laget på to tap i de doble bortekampene mot Ammerud fredag og Asker Aliens lørdag.

Kollaps

Lørdag ble det 71-74 nederlag for Asker. Og det som gjør tapet ekstra smertefullt er at Storm ledet 46-26 etter de to første periodene.

- Vi må bare glemme denne kollapsen, for det var det dette var. Det er rett og slett for dårlig og urutinert av oss å tape denne kampen, sier Tromsø Storm-kaptein Aslak Smalås til Nordlys.

Og beskriver hvordan kampen snudde fullstendig.

- Vi spilte veldig bra de to første periodene. Mot slutten av andre la Asker om til soneforsvar, som de gjorde ytterligere justeringer av etter pause. Vi fant aldri ut av det, og sluttet helt å score poeng. I tillegg spilte vi mye dårligere i forsvar, og de spiste gradvis opp forspranget, sier Smalås.

- Må stå sammen og takle dette

De to siste periodene fremsto marerittaktig for Storm.

- Det er veldig frsutrerende å være på banen når man ikke får til noe som helst. Vi fikk ikke spilt oss til sjanser, måtte ta skudd i siste sekund og spilte bare dårlig basketball, sier Aslak Smalås.

Det preget også stemningen etterpå.

- Det er jo selvfølgelig trasig å oppleve noe sånt, og folk er veldig skuffet. Det skulle bare mangle. Men vi må bare stå sammen som lag, og takle dette. Vi har tre uker til neste kamp. Vi må bare tilbake på trening og forbedre oss. Men vi skal ta med oss de to første periodene fra i dag, da spilte vi virkelig bra, begge veier, sier Smalås.

Og oppsummerer bortehelgen slik.

- Fredag var vi dårlige, lørdag kollapset vi. Vi må bare tilbake i egen hall og trene, sier Aslak Smalås.

ASKER ALIENS-TROMSØ STORM 74-71 (17-27, 26-46, 49-54)

Poeng Storm: Keon Lawrence 31, Arne Ingebrigtsen 14, Aslak Smalås 9, Billy Wilson 8, Marcus Wynn 6, Anders Solem 2, Nicholas Philip 1. Flest poeng Asker: Anders Stien 24.

Kommentarer til denne saken