Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø kommune gir tillatelse til omstridt asfaltfabrikk

Artikkelen er over 3 år gammel

NCC Industry As har fått tillatelse til å etablere en mobil asfaltfabrikk på Olavsvern.

Tillatelsen gjelder ut året, og det vil da bli vurdert om tillatelsen skal fortsette.

Det skriver iTromsø.

Frykter mye trafikk

Planene om å etablere asfaltfabrikk på Olavsvern, har blitt møtt med stor skepsis hos naboene langs Ramfjordnes- og Innlandsvegen.

Beboerne frykter stor trafikkbelastning på allerede dårlige veier, samt støv- og støyplager knyttet til driften av fabrikken.

Utviklingslaget skriver i sitt høringsbrev til Tromsø kommune at de overhodet ikke ønsker denne virksomheten på stedet. Byggesakssjef Laila Falck har tidligere bedt NCC om en redegjørelse for omfanget av trafikk ut og inn av området i forbindelse med asfaltproduksjonen.

Bruke båt

Distriktssjef Arne Vange i NCC har svart kommunen med en redegjørelse for både produksjonsvolum og tiltenkt transport. Han opplyser at sesongen for asfaltproduksjon vil være cirka 80 dager.

Gjennomsnittlig utkjøring i sesongen, antas å bli cirka 15 lass med bil og henger i døgnet. I høysesongen vil det bli cirka 25 lass med bil og henger per døgn. Alle steinmaterialer tas inn med båt

Nå har altså kommunen gitt tillatelse til å etablere fabrikken. Ifølge i Tromsø skal transport langs fra asfaltfabrikken skje langs E8. Transport langs Innlandsvegen tillates ikke.

Tiltakshaver er også ansvarlig for at støygrensen overholdes.

Kommentarer til denne saken