Fredag kveld sender Nordlys en innsamlingskonsert til inntekt for Kirkens bymisjon Tromsø fra Prelaten Kro og Scene.

Artistene som spiller for et symbolsk honorar er - i kronologisk rekkefølge - Roar Dons, Lisa Skoglund, Ida Tolou, The Late Great, Vilde Bye og Violet Road.

Under lydprøvene til Violet Road torsdag kveld, sitter latteren løst mellom de fem bandmedlemmene.

- Fint å få spille igjen for en god sak

Hogne Rundberg i Violet Road smiler med gitaren i hånda og forteller Nordlys at han savner å være på turné.

- Jeg elsker mennesker og er veldig glad i å stå på scenen når vi reiser rundt på turné. Så det er fint å få spille litt igjen for en så god sak, sier han.

Tidligere har han og to av brødrene, som også er i bandet, pleid å holde korkonserter før jul for Kirkens bymisjon.

- Det kan vi jo ikke gjøre i år på grunn av korona, så derfor er det kult at alle kan se denne konserten på nett isteden. Vi skal spille to sanger, en fin og en rask en, ler han.

Kollega Kjetil Solberg i Violet Road er også glad for å være tilbake på scenen.

- Det har vært et spesielt år, men dette er en god sak og det er alltid gøy å spille når man får muligheten til det, sier han.

Et vanskelig år

Foran musikantene på scenen står leder for administrasjon og marked i Kirkens bymisjon i Tromsø, Inger Heidi Brindley Kjærvik og Magnus Vold Jensen som jobber med barn, ungdom, familier og eventer.

- Det er ikke til å stikke under en stol at det har vært et vanskelig år. Det har det vært for mange, men også for oss, sier Kjærvik.

Hun forteller at bymisjonen har måttet tenke annerledes under pandemien, men at de har vært i full drift.

- Vi har blant annet måttet gjøre helt nye tiltak for de som trenger det. Da samfunnet var helt nedstengt kunne vi ikke gjøre tiltakene våre inne på huset, men måtte drive oppsøkende arbeid der folk er, både på telefon og i hjemmene deres. Det har vært med på å gi oss et nytt innblikk i folks liv.

Økt pågang av familier

- Det som har vært spesielt i år, er at vi har sett så mange nye ansikter dukke opp hos bymisjonen, hovedsakelig familier. Folk har mistet jobben og det er flere enn før som kontakter oss for hjelp, forteller Jensen til Nordlys.

Inn mot juletider merker de at det er en økt forespørsel fra familier, som trenger alt fra mat til gaver til barna sine.

- Vi forventer et høyere trykk i jula i år, sier Jensen.

Kollegene understreker at de har måttet oppsøke nye midler for å yte hjelp, men at det er mange om beinet.

Håper folk gir så det monner

- Det koster å drifte en hjelpeorganisasjon. Nå handler det om at regningene skal betales og vi hjelper hverandre med at vi har artister som stiller opp.

De to kollegene ønsker å skape bevegelse i byen med innsamlingskonserten.

- Kulturlivet sliter, og hva skulle vi gjort uten kultur som trøster oss under korona? Vi håper at folk gir så det monner! Smiler Kjærvik.