Tidligere denne måneden gikk en bolig ved Charlottenlund for 550-000 kroner over takst. Boligen ble solgt for 5.3 millioner kroner. Daglig leder hos Hjem Eiendomsmegling, Espen Richardsen, er klar på hvorfor prisen ble slik den ble.

Beliggenhet

Hovedgrunnen til at boligen gikk til en slik pris var beliggenheten.

- Charlottenlund er et veldig attraktivt boligområde. Alt av fasiliteter er i gåavstand. Det omsettes som regel ikke boliger som har nærhet til så mange fasiliteter. Området er veldig luftig. Alt av friområder er rett utenfor døren, sier Richardsen.

Han har solgt flere boliger ved Charlottenlund tidligere. Det gjør at han har kunnskap til boligmarkedet i dette området, og vet hvor attraktivt det er for kjøpere.

God respons

Huset ble lagt ut for salg 28. januar. Åtte dager senere var det solgt.

- Det var en god respons på annonsen på Finn. Vi hadde mange visninger, og et par private visninger før vi åpnet for offentligheten, sier Richardsen.

I snitt bruker boliger å ligge på markedet i rundt 40-50 dager, i følge Richardsen. Dette salget ble derimot annerledes.

Balansert

- Markedet er balansert for tiden. Det er mange boliger som går over takst, så er det like mange som går under takst. Det er slik det bruker å være. Et velfungerende og normalt marked, sier Richardsen.

Mellom 2012 til 2017 var markedet spesielt.

- Da var det masse boliger som gikk både over takst, og etter første visning. Det var en spesiell periode, men slettes ikke normalt. Nå har normalen kommet tilbake.