14 personer omkom i bussulykke i Spania. Flere nordmenn skal ha vært om bord

Det jobbes på spreng med å behandle skadde, og frakte omkomne bort fra ulykkesstedet i Spania.

Det jobbes på spreng med å behandle skadde, og frakte omkomne bort fra ulykkesstedet i Spania. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Tarragona (NTB): Nordmenn skal være skadd i en bussulykke som kostet 14 mennesker livet i Spania søndag, ifølge den spanske kringkasteren RTVE. Mange av passasjerene på bussen var utenlandske studenter.

Opplysningene om skadde nordmenn er foreløpig ikke bekreftet av norske myndigheter, og Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de jobber med å finne ut om noen nordmenn er berørt av ulykken.

Bussen kolliderte med et annet kjøretøy på en motorvei i nærheten av byen Tarragona ved kysten i regionen Catalonia. Minst åtte mennesker er skadd, ifølge avisa El Pais. Fire av dem skal ha svært alvorlige skader.

Myndighetene i Catalonia opplyser at de fleste passasjerene på bussen var studenter som deltar i utvekslingsprogrammet Erasmus. De var på vei tilbake fra en festival i Valencia, melder nyhetsbyrået Efe.

VG skriver at de skadde skal også være fra Sveits, England, Tyrkia, Ukraina, og Spania, i tillegg til Norge.

Den spanske avisen El Pais skriver at bussen skal ha kommet over i feil kjøreretning, og frontkolliderte med et møtende kjøretøy. Dette skal ha skjedd i en slak kurve etter lange strekninger.

– Et kritisk punkt, uttaler Josep Roncero, ordføreren i Freginals til El Pais.

(©NTB)

Artikkeltags