Sjekk Marthas filmfavoritter: - Vi har et utrolig selvstendig publikum, så kanskje de snur tvert om

NEDTELLING: Festivalsjef Martha Otte presenterte fredag TIFF-programmet for flere hundre spente publikummere i foajeen ved Hålogaland Teater.

NEDTELLING: Festivalsjef Martha Otte presenterte fredag TIFF-programmet for flere hundre spente publikummere i foajeen ved Hålogaland Teater. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mandag åpner billettsalget til årets filmfestival. TIFF-sjef Martha Otte tar en spansk en når hun anbefaler sine tre favoritter.

DEL

- Vi er kjempespente - og vi kunne godt starta i morra!

Det fastslår festivalsjef Martha Otte like før hun skal gå på scenen i foajeen ved Hålogaland Teater der TIFF og avisa iTromsø inviterte til programpresentasjon for årets utgave av TIFF som starter mandag 15. januar.

For selv om det er mange veteraner blant publikum, så hjelper det godt med litt guiding når man skal velge blant drøssevis av filmperler fra regissører man sjelden har hørt om og fra de mest sentrale til de mest obskure verdenshjørner.

Tysk og finsk

Martha Otte har i høyeste grad vært delaktig i utvelgelsen av årets filmer, og hun er klar til å levere sin egen anbefaling til festivalpublikum.

- Jeg har tre favoritter, fastslår Martha, og det skal vise seg å være en spansk en.

Altså ikke en spansk film, men et aldri så lite sleipt triks. Marthas tre favoritter viser seg nemlig å være hele åtte filmer.

- Alle de tre tyske filmene, de to finske filmene - og alle de tre filmkonsertene!

- Typisk atypisk

Martha trekker fram de tre tyske filmene, blant annet «Western».

- De er så vanvittig forskjellige og så utrolig gode. Det er ikke noe formattert ved dem, og de er veldig originale. Man kan si de er typisk TIFF ved at de er veldig atypiske.

Noe av den samme bedømmelsen gir hun de finske filmene «Euthanizer» og «Thick Lashes of Lauri Mäntyvaara».

- Originale og overraskende!

Nye visningssteder

Men det er en ambivalent festivalsjef som deler sine favoritter. Hun er nemlig slett ikke sikker på at alle følger hennes råd.

- Vi har et utrolig selvstendig publikum, så kanskje de snur tvert om og tar noe helt annet, ler Martha Otte.

- Er det noe på programmet du tror blir en stor publikumssuksess?

- Jeg ser ingen klare kandidater, for det ser ut til å være ganske jevnt. Mange går jo for kortfilmprogrammene, og jeg tror mange vil ha sans for sideprogrammet med havet som tema. Men det er nettopp dette vi er så spente på å se - hva publikum går for. Det får vi førsdt vite når salget starter.

Nytt av året er flere ulike visningssteder for film. Ishavskatedralen blir nå arena for en av filmkonsertene - «Terje Vigen». Også Kjeller 4 ved Macks bryggeri blir festivalarena når det inviteres til film og ølsmaking, riktig nok med 18-årsgrense.

Dance Along

- Vi har også noe annet helt nytt, sier Martha Otte.

- Dance Along!

Det er spesialvisning av - selvfølgelig - «Dirty Dancing», klassikeren fra 1987. Begivenheten finner sted på Driv, og her er stolene kastet ut til fordel for åpent dansegulv.

- Her er det bare å trene på det berømte løftet? 

- Ja, skal man klare det må man nok starte treningen allerede nå.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken