Leserne har talt – her er kandidatene til å bli Årets nordlending 2018

Her er de ti kandidatene som kan bli Årets nordlending. Øverste rekke fra venstre: Sunniva Andreassen, Johann André Forfang, Ragnhild Vassvik, Audun Rikardsen og Ella Marie Hætta Isaksen. Nederste rekke fra vesntre: Sondre Justad, Tromsø Matsentral, Asbjørn Jaklin, Dagnu Norvoll Sandvik og Tom Høgli.

Her er de ti kandidatene som kan bli Årets nordlending. Øverste rekke fra venstre: Sunniva Andreassen, Johann André Forfang, Ragnhild Vassvik, Audun Rikardsen og Ella Marie Hætta Isaksen. Nederste rekke fra vesntre: Sondre Justad, Tromsø Matsentral, Asbjørn Jaklin, Dagnu Norvoll Sandvik og Tom Høgli.

Av

Du bestemmer hvem som fortjener den gjeve prisen.

DEL

Hvem av disse mener du fortjener å bli Årets nordlending 2018. Send oss din stemme til e-post nordlending@nordlys.no.

Her er kandidatene du kan stemme på, og du kan kun stemme én gang:


Ella Marie Hætta Isaksen

Vokalisten i bandet ISÁK sang seg inn i alles hjerter denne sesongen av Stjernekamp. Hun har også snakket åpent om angst og depresjon – og hvordan musikken har hjulpet henne videre.

Johan Andre Forfang

Den unge tromsøværingen preget verdenscupen i hopp og har bitt seg fast i verdenstoppen over flere år. I år har han to seire i verdenscupen, den siste i Russland 1. desember 2018.

Sunniva Andreassen

Sunniva Andreassen fra Tromsø sto fram som en av varslerne mot tidligere nestleder i Arbeiderpartiet, Trond Giske. Som kjent måtte han trekke fra politikken etter massivt press, etter at flere varslere fortalte om ubehagelige episoder.

Tom Høgli

Etter en lang og innholdsrik karriere legger Tom Høgli (34) fotballskoene på hylla. Både på og utenfor banen har Høgli betydd mye for veldig mange, og han er kjent for et brennende sosialt engasjement. Han er blant annet engasjert i TIL gatelag som er et samarbeid mellom Tromsø kommune og TIL.

Ragnhild Vassvik

Fylkesordføreren i Finnmark har kjempet en hard kamp mot fylkessammenslåing.

Asbjørn Jaklin

Gjennom flere bøker har forfatter og journalist Asbjørn Jaklin vært med på å løfte fram den dramatiske krigshistorien med søkelys på kampene i Nord-Norge under 2. verdenskrig. I høst kom hans nyeste bok, Kampen om Narvik.

Dagny

Dagny Norvoll Sandvik fra Tromsø er stjerneskuddet som bare fortsetter å glinse. I 2018 har hun turnert konstant i inn- og utland.

Tromsø matsentral

Tromsø matsentral har utspring fra et lite kjøleskap i lokalene til gateavisa Virkelig. Der kunne rusavhengige forsyne seg. Siden har tilbudet mildt sagt bredt om seg, og nå har de et stort lokale hvor de oppbevarer overskuddsmat fra byens matbutikker. Nærmere 400 tromsøværinger er nå registrert som mottakere av mathjelp via matsentralen.

Sondre Justad

Det fortsetter å komme fengende hitlåter med nordnorsk dialekt fra Sondre Justad fra Lofoten. I år har han fått hele Norge til å danse med nye låter og en lang rekke store konserter. Han har også fått mye oppmerksomhet etter et åpenhjertig intervju hos Lindmo på NRK om at han kan forelske seg i både kvinner og menn.

Audun Rikardsen

UiT-forskeren Audun Rikardsen har de siste årene vist fram den nordnorske naturen gjennom sitt fotoapparat. Og både bildene, og noen av hans mange kreative metoder for å fange motivene, vekker stor oppsikt.

Har du bestemt deg? Send oss en e-post til nordlending@nordlys.no og fortell hvem av dem du mener fortjener prisen.

Artikkeltags