Politiet skal bære våpen under Arctic Race

DEL

Når Arctic Race of Norway går av stabelen denne uka, vil det være med bevæpnet politi til stede. Det melder Nordland politidistrikt i ei pressemelding.

– Det er ikke noen konkret trussel mot arrangementet, men på grunn av den generelle forhøyede trusselsituasjonen i landet og for å ivareta sikkerheten og en god beredskap, er tjenestepersonene bevæpnet, uttaler Bent-Are Eilersen, stabssjef i Nordland politidistrikt, i ei pressemelding.

– Vi skal gjøre vårt for at det blir en sikker og god gjennomføring både for syklistene og for publikum, fortsetter han.

Derfor skal det være både synlige og ikke-synlige sikkerhetstiltak på plass. Ellers skal politiet samarbeide med både kommunene, Forsvaret, Sivilforsvaret og arrangør Arctic Race of Norway for å skape trygge rammer rundt arrangementet. Både utrykningspolitiet og politimotorsykler fra Oslo politidistrikt er dessuten hentet inn som forsterkninger.

– Vi gleder oss til folkefesten og oppfordrer alle til å sette seg inn i vegstengninger og være litt ekstra tålmodige disse dagene, sier Eilertsen i pressemeldinga.

Artikkeltags