Gå til sidens hovedinnhold

Først svartnet det, så kom tårene: – Det største jeg har opplevd i mitt liv

Artikkelen er over 4 år gammel

Nordnorsk seier i Finnvikdalen. Da gråt både vinneren, kjæresten og mamma.

August Jensen fra Bodø var sterkest opp Finnvikdalen og vant på målfoto foran Dylan Teuns på den tredje etappen av Arctic Race of Norway.

Etter målgang var 25-åringen fra Team Coop i sin egen verden. Først ramlet han av sykkelen og rett i en grøft.

Da han ble hjulpet opp, sto han i knestående, helt til han fikk en tommel opp som viste at han hadde vunnet. Da sprutet tårene ut umiddelbart.

Det ble ikke færre av dem da kjæresten Julie Johannessen og mamma Hedvig Pedersen Holm kom springende til i målområdet.

Svimte nesten av

– Jeg hadde troen på forhånd, men turte egentlig ikke å håpe. Jeg begynte bare å grine, smiler Julie Johannessen, mens Augusts mamma Hedvig tørker en tåre.

– Dette er helt ubeskrivelig. Han har jobbet så sinnssykt hardt ... det ble mye tårer, ja, smiler moren.

Jensen selv visste ikke helt hvor han var da han deiset over i en grøft etter målpassering, og sa i pressesonen etterpå at han så svart og ikke var langt unna å svime av.

– Jeg var bare så sliten. Da jeg kom til meg selv, krysset jeg bare alt jeg hadde av fingre og bein for at jeg hadde vært først. Da jeg fikk den beskjeden, ble det en sinnssyk, spontan glede. Det er en ultimat glede, lettelse og alt mulig. Å vinne på hjemmebane er stort, sier Jensen.

 

– Var mye følelser

25-åringen skal neste sesong sykle for et profflag som inntil videre er hemmelig.

Nå håper han på en plass på det norske VM-laget på hjemmebane om en måned, men først skal etappeseieren i Arctic Race nytes for den sterke klatreren.

– Dette er intet mindre enn fantastisk, og det var mye følelser som kom ut. Familien min er her og heier, og det er ikke forventet at jeg skal ta en seier mot så store gutter.

– Ikke bare som syklist, men som menneske, tror jeg at dette er det største øyeblikket i livet mitt, uttaler Jensen, hvis noen skulle være i tvil om hvor mange følelser som var i sving.

 

– Andre ritt kan ikke måle seg

Familien hans hadde fulgt August over alle etappene i årets ritt, og de har blitt imponert over både omgivelsene og Arctic Race of Norway som arrangement.

– Man går jo rundt med konstant vondt i magen av nervøsitet, men vi får sett plasser vi ellers ikke ville ha sett – og det er veldig artig, mener mamma Hedvig.

– Jeg er selv sørfra og får sett mye av Nord-Norge. Det er sykt fint her. Jeg har også vært og sett på Tour des Fjords og Tour of Norway – men det kan ikke måle seg med dette i arrangement, natur og folkemengde, smiler kjæresten Julie Johannessen.

 

 

Kommentarer til denne saken