De lover deg orkesterplass til årets største idrettsfest, men ber om en liten gjenytelse

TRENGER DEG: Jens Ole Thyholdt (f.v), ordfører Kristin Røymo og Sebastian Henriksen (t.h) trenger hjelp av hundrevis av frivillige for å skape et minneverdig Arctic Race of Norway i Tromsø i august.

TRENGER DEG: Jens Ole Thyholdt (f.v), ordfører Kristin Røymo og Sebastian Henriksen (t.h) trenger hjelp av hundrevis av frivillige for å skape et minneverdig Arctic Race of Norway i Tromsø i august. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Arctic Race of Norway har behov for over 350 frivillige.

DEL
 

12.august ruller Arctic Race of Norway, det nordnorske etapperittet på sykkel, inn i Tromsø.

Titusener av publikummere samlet seg i Tromsø sentrum da sykkelrittet besøkte Tromsø i 2014. Nå sikter Tromsø høyere.

– Arctic Race kan faktisk bli tidenes folkefest i Tromsø. For å få det til har vi behov for mange frivillige, sier ordfører Kristin Røymo, med klar oppfordring til byens befolkning om å melde seg til tjeneste.

Tromsø Idrettsråd har fått ansvaret med å organisere de frivillige bidragene. De er det behov for mange av.

– Vi må ha 85 parkeringsvakter lørdag 12.august, når syklistene kommer via Rya-forbindelsen etter starten på Lyngseidet. Etappen avsluttes opp Finnvikdalen, og den dagen har vi behov for 85 trafikkvakter, sier koordinatorleder for frivilligheten, Jens Ole Thyholdt.

Når løpet avsluttes med etappe i sin helhet i Tromsø søndag 13.august er behovet betraktelig større.

–  Vi må ha 270 frivillige, som kan bidra når rittet går fra Tromsø sentrum, rundt Sydspissen, rundt Kvaløya og med avsluttende tre runder på Tromsøya, og målgang ved Polaria. I 2014 var antallet frivillige færre, fordi løypetraséen på Tromsøya var kortere. Behovet om omfanget er større denne gangen, sier Thyholdt.

De håper idrettslagene i Tromsø kjenner sin besøkelsestid.

– Oppdraget fra Arctic Race er at idretten skal stille med frivillige. Ordføreren har helt rett i at dette kan bli tidenes folkefest. Vi inviterer frivillige til å ta del i dette, og stiller man opp får man VIP-plasser til å se etappene og rittet, sier Sebastian Henriksen, som jobber sammen med Thyholdt i koordineringen av frivilligheten.

– Dette er det desidert største idrettsarrangementet i Tromsø i 2017. Som frivillig får du orkesterplass, stå fremst i linja og du får være med å arrangere et idrettsarrangement som er så stort at det vil involvere opp mot tusen personer totalt, sier Jens Ole Thyholdt, som påpeker at idretten langt fra er alene om å bidra.

– Forsvaret stiller med hundre soldater, 20 MP'er, og så vil politiet stå på strategiske punkter, der trafikkbelastningen er større enn andre plasser.

Innsatsen skjer heller ikke uten økonomisk kompensasjon.

– Vi har fått en pott på mellom 170.000 og 200.000 kroner vi kan fordele på idrettslagene. Da blir det sånn at de idrettslagene som stiller med flest vakter, og bruker mest tid på vaktene, får mest penger, sier Thyholdt.

Men alle kan ikke stille.

– Det er strengere krav til å være trafikkpost i år enn i fjor. Du må være 18 og ha trafikalt grunnkurs, eller være 22 år. Til neste må man være kurset for å være trafikkvakt. La oss bygge denne kompetansen i Tromsø gjennom Arctic Race of Norway.

Idrettsrådet vil arrangere informasjonsmøter for idrettslagene 30.mai.

Ordfører Røymo mener betydningen av å ha Arctic Race of Norway tilbake i Tromsø er stor.

– Det betyr enormt mye. En ting er å ha arrangementet og profilere Tromsø som by, det er ingen arrangement som kan måle seg med tanke på profilering. I år skal vi ha to helikoptre i lufta, mot ett sist, som betyr TV-bilder til 180 land. Det er en fenomenal markedsføring av Tromsø og Arctic Race of Norway. Og med tusen av 75.000 av byens befolkning som er med på dette, blir vi en svær flokk. Det betyr at mange får et stort eieforhold til arrangementet, sier Kristin Røymo.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken