Etappene for Arctic Race of Norway i 2018 er klare. Alt kommer til å skje i Finnmark. Det ble kjent på en pressekonferanse i Oslo mandag. Men det blir ikke noen etappe i Russland, som mange trodde.

Årets utgave av Arctic Race går av stabelen fra 16. til 19. august.

Den første etappen starter i Vadsø og ender opp i Kirkenes. En etappe som er 190 kilometer.

17. august er det Tana som er startsted for noen av de fremste syklistene i verden. Det hele ender opp i Kjøllefjord etter 19 mil.

Den tredje og nest siste etappen har Honningsvåg som startsted og har målgang i Hammerfest. En løype som er kjent for syklistene. I 2015 syklet de motsatt vei. Det er også den lengste etappen. Syklistene skal gjennom 201 kilometer før de er i mål.

Den siste etappen starter i Hammerfests nabokommune Kvalsund. Syklistene bryter av ved Skaidi før de setter kursen mot Alta. Dermed blir avslutningen av den siste etappen lik den andre etappen i 2015. Dette er også den korteste etappen i 2018-utgaven av Arctic Race – 145 kilometer.

Nei til Russland

Arrangørene av Arctic Race of Norway har flere ganger bekreftet at de har vurdert en etappe til Murmansk. De har også hatt flere møter med russiske myndigheter.

Nordlys vet at Arctic Race-ledelsen ønsket å få til en etappe over grensen. Den endelige avgjørelsen om etappene ble først tatt i helga. Russland ble droppet fordi de ikke fikk den nødvendige bekreftelsen fra Russland om at grensepasseringen skulle gå knirkefritt.

Nordlys kommer tilbake med mer.

Bildeserie

Se alle de fantastiske bildene fra Tromsø-etappen søndag!

Bildeserie

SE BILDENE: Arctic Race skapte sykkelfest i Sentrum