Få tilgang til alt innhold på nordlys.no. Nordlys+ i åtte uker for kun 99,-

Ideen om et internasjonalt etapperitt i Nord-Norge ble født under Tour de Andørja i 2009. Duoen Knut-Eirik Dybdal og Ole Skaardal hadde en vill tanke som få trodde var mulig. Åtte år seinere tar de med seg Arctic Race of Norway hjem.

Starten på den første etappen er lagt til Andørja. Torsdag 10. august blir duoen hyllet på hjemplassen. Tre dager seinere avsluttes det i Tromsø.

 

Også Harstad får en bit av årets utgave. Lagpresentasjonen kommer til å foregå der dagen før man setter kursen mot Andørja.

Droppet Svalbard

I forbindelse med årets utgave av Arctic Race of Norway har arrangørene besøkt Svalbard flere ganger for å se om det var mulig å legge en etappe dit.

Arrangørene har bestemt seg for å droppe Svalbard – trolig på grunn av at logistikken ikke gikk i hop. Det er også kostnadskrevende å flytte nærmere 200 syklister samt støtteapparatene. Dessuten var det trolig ikke biler på øygruppen.

Det har også vært spekulert i om en av etappene kunne få målgang i Kilpis. Det skjer heller ikke.

 

Årets arrangement er lagt til Troms, med en liten tur innom nordre Nordland. Den første etappen har målgang i Narvik.

To plasser kan juble

Årets Arctic Race blir en rundtur i Midt-Troms og områdene rundt Tromsø.

Jubelen er stor i Salangen – den første etappen går gjennom bygda, mens den andre starter der. Den har for øvrig målgang på Bardufoss flystasjon.

Den tredje etappen er trolig den mest spektakulære, med start på Lyngseidet og målgang like før tunellinnslaget i Finnvikdalen. Før man kommer dit skal man innom Nordkjosbotn, ut til Malangen før man sykler gjennom Ryatunellen og over Kvaløya.

Den siste etappen blir en tilnærmet kopi av den som avsluttet Arctic Race i 2014 – bortsett fra at man sykler motsatt vei på Kvaløya før det blir en rundløype på Tromsøya. Også der blir det flere endringer fra 2014. Arrangørene har lagt opp til en mer utfordrende løypa i Tromsø med flere bakker.

Etappene ser slik ut:

Etappe 1: Engenes-Salangen-Tennevoll-Gratangen-Bjerkvik-Narvik

 

Etappe 2: Salangen-Branvoll-Spansdalen-Salangen-Sørreisa-Bardufoss

 

Etappe 3: Lyngseidet-Nordkjosbotn-Malangen-Finnvikdalen

 

Etappe 4: Tromsø-Kaldfjord-Ersfjord-Brensholmen-Bakkejord-Tromsø med runder i Tromsø.