Gå til sidens hovedinnhold

De vil lage tidenes folkefest. Men mangle fortsatt nesten 100 frivillige

Artikkelen er over 4 år gammel

Når de ikke målet, må politiet avlyse hele festen.

- Jeg kjenner skrekkblandet fryd, sier frivillighetskoordinator Jens-Ole Thyholdt. Det er to uker igjen til festen starter. 12 august ruller Arctic Race of Norway, det nordnorske etapperittet på sykkel, inn i Tromsø.

Men ingen fest uten folk. Og det er ikke snakk om hvilke folk som helst. Det er snakk om frivillige folk. Akkurat nå jobber frivillighetskoordinator Jens-Ole Thyholdt og kompani  på spreng for framskaffe ytterligere over 90 frivillige for at arrangementet skal kunne gå sin gang, grunnet politiets krav om antall trafikksvakter.

Det er Tromsø Idrettsråd som har fått ansvaret med å organisere de frivillige bidragene. På grunn av trafikksikkerhet krever politiet 400 frivillige løypevakter til sammen på de to dagene løpet går. Mange har allerede meldt seg. Men ikke mange nok. Tidligere denne uka gikk etterlysningen ut til tromsøværingene i Itromsø.

Skrekkblandet fryd

- Det var en og annen som viste sin interesse etter det, men vi trenger langt flere, sier Thyholdt til Nordlys.

- Begynner panikken og ta deg?

- Ikke akkurat, men jeg kjenner på skrekkblandet fryd, sier Thyholdt, som selv jobbet som frivillig i 2014.

- Det anbefales. Det var en veldig fin opplevelse og jeg gjorde det med stolthet.  Man får være ambassadør for byen, sier Thyhold.

Alle frivillige vil få opplæring før de kastes ut i traseen.

De som melder seg må være 18 år og ha trafikalt grunnkurs.

- Om man ikke har trafikalt grunnkurs, må man være 22 år, sier Thyholdt, som hadde forventet at antall frivillige nå skulle være i boks.

- Og så kan du friste med dager utendørs i strålende sol?

- Ja, vi står i kø for det finværet, og rykker stadig fram i køa, humrer han.

Idrettslag

Idrettslag som ønsker å fylle opp lagkontoen, oppfordres til å melde seg da det er gode muligheter for idrettslag som vil være frivillig.

– Man får muligheten til å fronte egne aktiviteter ved de rodene man får utdelt. Der kan lagene gjøre mye forskjellig, vi setter veldig få begrensninger, fortalte Thyholdt til Itromsø denne uka. 

I tillegg får lagene et økonomisk bidrag for deltakelsen sin under arrangementet Arctic Race.

Kommentarer til denne saken