En person er omkommet i en arbeidsulykke ved Statnetts anlegg ved Nedre Røssåga kraftstasjon i Hemnes i Nordland. Nødetatene er på stedet.

– Politiet på Helgeland fikk like før klokka 15 melding om en arbeidsulykke, og rundt i 16-tiden fikk politiet melding om at en person var død som følge av dette, opplyser politiinspektør Linda Rømma i Nordland politidistrikt til NRK.

Ifølge Statnett skjedde ulykken i forbindelse med bruk av linjevogn på kraftledningen. Alt arbeid med bruk av linjevogner i alle Statnetts prosjekter og i driften av kraftledninger er midlertidig stanset som følge av ulykken, skriver Statnett på sine sider.

– Vi har mottatt det sørgelige budskapet om at en ansatt hos en av våre underentreprenører har omkommet, sier konserndirektør Elisabeth Vardheim i Statnett.

Politi er på stedet og Arbeidstilsynet er varslet. Statnett vil bistå etterforskningen, i tillegg til å gjennomføre egen gransking.

Dette er den andre ulykken på få uker hvor en person omkommer i forbindelse med arbeid for Statnett.

Fredag 15. april døde en 32 år gammel mann da han falt opptil 35 meter fra en høyspentmast mellom Tonstad og Feda i Vest-Agder. Mannen var fra Kroatia og jobbet for det kroatiske selskapet Dalekovod som utfører arbeid på ledningsnettet til Statnett