Gå til sidens hovedinnhold

Rederi i sorg etter dødsulykke: - Vi er helt knust

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere hva som har forårsaket den tragiske arbeidsulykken på Senja mandag.

Mandag døde en mann i 40-årene av skadene han pådro seg i en arbeidssulykke om bord i brønnbåten Rohav. Båten er en del av flåten til rederiet Rostein.

Visepresident i rederiet, Glen Bradley, sier til Nordlys at Rostein har mistet en veldig god kollega.

- Vi kjenner på en stor, stor sorg. Vi er rett og slett knust, sier Bradley.

Han forteller at den forulykkede, som er fra Sortland, har jobbet i selskapet flere år og var en erfaren medarbeider. Han var på jobb sammen med tre andre kolleger da ulykken skjedde.

- Tankene våre går først og fremst til familien, de som har mistet sin kjære. Alle som jobber i Rostein har tunge bein i dag.

Erklært død på stedet

Brønnbåten var på oppdrag i Bergsfjorden på Senja da ulykken skjedde mandag ettermiddag. Den omkomne ble bekreftet død på båten da helsepersonell kom til stedet.

Etter ulykken la båten til kai på Skaland.

- Vi har gjort undersøkelser om bord i båten og har gjennomført avhør av de andre ansatte om bord, sier politioverbetjent Bjørn Georg Pedersen.

Havarikommisjonen for sjøfart har også gjort undersøkelser av båten. Politioverbetjent Pedersen opplyser at det ble gjort forsøk på livreddende førstehjelp på mannen i 40-årene, men livet sto ikke til å redde.

- Det har skjedd fort. Da helsepersonell kom til stedet ble han erklært død.

Kriseteam i Tromsø

Brønnbåten Rohav, som er ett av rederiet Rosteins 14 båter, er nå i Tromsø. De ansatte som var vitne til ulykken blir i dag fulgt opp av kriseteam.

- I dag er rederiet sine representanter i Tromsø og vil være tilgjengelig både for det øvrige mannskapet på Rohav og for de pårørende. Det er også organisert et støtteaparat for de som har behov for det, sier Glen Bradley i rederiet Rostein.

Han ønsker ikke å kommentere hva som har forårsaket ulykken.

- Vi må bare avvente konklusjonen fra politiets side.

Kommentarer til denne saken