Gå til sidens hovedinnhold

Amundsen går av: - Slutter for å løse opp i fastlåst situasjon med partisekretæren

Artikkelen er over 3 år gammel

Hans Kristian Amundsen går av som leder av Arbeiderpartiets sekretariat på Stortinget.

- Jeg slutter for å løse opp i en fastlåst situasjon mellom partisekretæren og meg, skriver Amundsen i en pressemelding.

- Jeg mener det er vikitg at Arbeiderpartiet finner sammen og ikke ser et etter det som splitter. At jeg slutter håper jeg skal være et bidrag til det: At Arbeiderpartiet samles om det viktigste, som er politikken, sier Amundsen til Nordlys.

- Kunne ikke være på samme møte

I et innlegg på Nordnorsk debatt skriver Amundsen at han ikke kan være på de samme møtene som partisekretær Kjersti Stenseng.

Hvorfor kunne ikke du og Stesnseng delta på de samme møtene?

- Det har seg sånn at det ikke lot seg gjøre. Jeg tror og håper at denne løsningen kan bidra til et tillitsfulgt forhold mellom partikontoret og stortingsgruppa, sier Amundsen.

Kjersti Stenseng ønsker ikke å kommentere saken overfor Nordlys.

- En viktig medarbeider

- Jeg er takknemlig for å ha fått jobbe med sentrale spørsmål i Arbeiderpartiet siden 2011, først i regjering og de siste fire årene på Stortinget. Nå slutter jeg for å bidra til at partiet kan legge strid bak seg og samles om de viktige politiske oppgavene som venter, skriver Amundsen i meldingen.

- Jeg vil takke Hans Kristian Amundsen for hans lange innsats for partiet, som statssekretær og som leder av sekretariatet i Stortinget, og som en viktig medarbeider for meg. Jeg ønsker ham lykke til med nye oppgaver, skriver partileder Jonas Gahr Støre, i pressemeldingen.

Amundsen fratrer med virkning fra i morgen, mandag. Rådgiver Snorre Wikstrøm er konstituert i Amundsens stilling.

Amundsen var sjefredaktør i Nordlys fra 2001 til 2011, da han ble statssekretær på statministerens kontor.

Kommentarer til denne saken