Dette synet møtte bilister over brua i morgentimene

SISTE INNSATS: Høyres Erlend Svardal Bøe sto tidlig opp på valgdagen, og minnet bilistene over Tromsbrua på hva de bør stemme.

SISTE INNSATS: Høyres Erlend Svardal Bøe sto tidlig opp på valgdagen, og minnet bilistene over Tromsbrua på hva de bør stemme. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Høyre trapper opp innsatsen på valgkampens siste dag.

DEL

Mange bilister sperret øynene opp da de passerte Tromsøbrua i morgentimene mandag. Mens hundrevis av dalinger rullet over brua i morgenrushet, sto Høyres Erlend Svardal Bøe og en liten tropp partifeller på fortauet, med skiltene «fire nye år» og «Stem Erna».

- Vi tenkte vi skulle ha det moro, og minne folk på at det er valgdag. Det var helt spontant, og egentlig bare litt uskylding moro, sier Svardal Bøe om stuntet.

- Du var ikke redd for å forstyrre bilistene da?

- Nei, det var jeg ikke. Vi sto helt i ro, så det skulle gå fint. Mange gikk forbi og sa at det var et fint motsvar til sms-ene fra Arbeiderpartiet. De aller fleste vinket, og ga oss tommelen opp. Vi fikk ingen negative tilbakemeldinger.

TEAM ERNA: Høyre fikk ut budskapet på valgdagen på brua.

TEAM ERNA: Høyre fikk ut budskapet på valgdagen på brua. Foto:

Sjekket ikke først

Bøe forteller at Høyre også sto på Sandnessundbrua med plakater. Hvorvidt det er lov å stå med skilt på bruene, vedgår han at han ikke har sjekket.

- Det var bare et spontant påfunn, og ikke noe vi har planlagt lenge. Vi var både på Sannesund brua og Tromsøbrua, og sto vel rundt tre kvarter før vi ga oss. Det er de to største innfartsårene til Tromsø, og med Høyre som garatist for ny Kvaløyforbindelse, er det litt symbolsk også.

Bøe sier dette er siste innsats fra Høyre i valgkampen. At de velger å kjøre aksjoner på selve valgdagen, mener han ikke er særlig kontroversielt.

- Jeg har drevet valgkamp i mange år, og vi har alltid hatt aktiviteter på valgdagen, bare ikke så utadrettet som ellers i valgkampen. Vi har gått dør til dør på husbesøk og oppsøkt velgerne. Så lenge man ikke driver agitasjon opp  mot valglokalene, synes jeg det er innenfor å drive litt valgkamp også på valgdagen, sier han.

Siste innsats

Bøe sier stuntet på brua var absolutt siste innsats fra hans side ved dette valget.

- Nå er jeg ferdig for denne gang. I dag skal jeg sitte litt i valgkafeen vår i Storgata, ellers blir det veldig rolig frem mot kvelden.

Nordlys har fått flere tips om stuntet på bruene, og ikke alle var udelt begeistret. Bøe håper likevel å ha lokket noen flere sjeler til valglokalene.

- De som ikke likte det, vil nok ikke stemme Høyre likevel. Jeg håper ikke vi har støtt noen, for det var ikke ment som noe annet enn en påminnelse om at det er valgdag, og en oppfordring til å stemme - gjerne på Høyre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken