Kilder: Maktkamp i Arbeiderpartiet

Ifølge anonyme kilder brygger det opp til maktkamp i Ap. På bildet: Ap-leder Jonas Gahr Støre t.v, partisekr. Kjersti Stenseng, Hadia Tajik og Trond Giske på Arbeiderpartiets landsmøte.

Ifølge anonyme kilder brygger det opp til maktkamp i Ap. På bildet: Ap-leder Jonas Gahr Støre t.v, partisekr. Kjersti Stenseng, Hadia Tajik og Trond Giske på Arbeiderpartiets landsmøte. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sentrale Ap-kilder reagerer kraftig etter uttalelse fra nestleder Trond Giske mandag kveld.\

DEL

Aps nestleder Trond Giske svarte slik på spørsmål fra NRK om det er aktuelt å vurdere ledelsen i Ap etter valgfiaskone.

- Det er det organisasjonen som bestemmer. Vi i ledelsen har ønsket et annet resultat, men organisasjonen skal få lov til å være med på evalueringen, sa Trond Giske til NRK like etter klokken 21 i går kveld.

Flere sentrale kilder i Arbeiderpartiet reagerer ifølge VG kraftig på denne uttalelsen, som blir tolket som at Giske har lansert seg selv som lederkandidat. Med Jonas Gahr Støre som partileder gjør nemlig Arbeiderpartiet sitt dårligste valget fra opposisjon på 90 år.

Kilder VG har snakket med tror det dårlige valgresultatet kan utløse en blodig lederstrid i partiet. Flere spør seg allerede nå om hvor lenge Støre kan fortsette som partileder.

På vei ut av valgvaken fikk Støre spørsmålet om han er rett mann for å lede partiet videre:

– Ja, det er jeg helt sikker på. Fordi jeg er valgt til å gjøre det, og jeg har partiet i ryggen. Et parti som står samlet, sier Støre.

Tirsdag morgen avviser nestleder Trond at det trengs endringer i Aps partiledelse. Under partiets valgvake mandag skapte han harme da han ikke ville gjøre det samme.

– Det siste Ap trenger nå er en lederstrid, sa nestleder Trond Giske til NRK tirsdag morgen.

Politiske kommentatorer har ment det kan bli vanskelig for Støre å holde på partiledervervet i partiet fram mot neste valg. Natt til tirsdag var imidlertid Støre selv klar på at han kommer til å gå til valg som Aps statsministerkandidat i 2021.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken