Arbeider falt nesten tre meter – sendt til UNN med bruddskader

STORT ANLEGG: I Klubben næringspark på Grasmyr på Senja bygges den nye laksefabrikken til Salmar.

STORT ANLEGG: I Klubben næringspark på Grasmyr på Senja bygges den nye laksefabrikken til Salmar. Foto:

En mannlig arbeider er innlagt på UNN etter en arbeidsulykke på Silsand tirsdag.

DEL

Det pågår for tiden byggearbeid på tomta, hvor det bygges et større anlegg for oppdrettsselskapet Salmar.

– I dag cirka klokken 9 hadde vi en arbeidsulykke på prosjektet. Det var i forbindelse med montasje av hulldekkelementer at en person falt ned, sier Terje Hugubakken til Nordlys. Han er HR-direktør og medlem av kriseledelsen i Hent AS. Selskapet bygger et anlegg for oppdrettsselskapet Salmar på stedet.

Den skadde jobber for en underentreprenør, opplyser Hugubakken.

Falt nesten tre meter

– Ambulanse og lege kom raskt på stedet og fikk tatt med seg han som var skadd. De kjørte til Finnsnes. Jeg fikk vite senere at han er transportert til Tromsø. Jeg har fått vite at det etter forholdene går bra. Det er snakk om bruddskader, sier han.

Fallet var i underkant av tre meter. Mannen landet på betong.

– Det var et betongelement som kollapset og han falt ned til dekket under, sier Hugubakken.

Politiet og Arbeidstilsynet ble varslet om ulykken, opplyser han videre.

– Den første meldingen vi fikk var at et element hadde falt på personen, men det kan se ut til at vedkommende har vært utsatt for en fallulykke. Vi er på stedet og undersøker saken videre nå, og jobber med å fullføre åstedsundersøkelsen, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Lennart Steffensen, til Nordlys tirsdag ettermiddag.

Arbeidstilsynet hadde ikke anledning til å kommentere saken tirsdag.

Stanset arbeidet

– Umiddelbart ble skadestedet sikret av prosjektadministrasjon og forberedt på mottak og anvisning av ambulanse. Vi har kriseberedskap for det på plassen. Håndteringen av det ble satt i gang umiddelbart. Nå vil politiet i første omgang foreta sine undersøkelser og Hent sammen med ansvarlig underentreprenør for montasjen se på årsakssammenhengen. Men den er det altfor tidlig å si noe om, sier Hugubakken i Hent.

Arbeidet på ulykkesstedet ble umiddelbart stanset.

– I første omgang må politiet gjøre sine undersøkelser, og parallelt vil vi sette i gang med å finne årsakssammenhenger. Kontakten med den ansatte og de pårørende er ivaretatt av underentreprenøren, sier Hugubakken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken