Ap krever redegjørelse om Melkøya-brannen

SKADER: Brannen i Equinors produksjonsanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest førte til omfattende skader.

SKADER: Brannen i Equinors produksjonsanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest førte til omfattende skader. Foto:

Av

Arbeiderpartiet krever at regjeringen redegjør om brannen ved Equinors gassanlegg på Melkøya, etter rapport om langvarig svikt i vedlikehold ved anlegget.

DEL

– Påstandene som kommer fram i Bellonas rapport om brannen på Equinors gassanlegg på Melkøya, er svært alvorlige, sier Aps energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide til VG.

Derfor vil opposisjonspartiet kalle både oljeminister Tina Bru og arbeidsminister Henrik Asheim inn på teppet for å redegjøre om brannen på Equinors gassanlegg på Melkøya i september.

Bellona, som har gransket brannen, mener den kom etter langvarig etterslep av vedlikehold, ignorering av feilmeldinger og vanskelige arbeidsforhold for vernetjenesten på anlegget. Equinor bestrider stiftelsens rapport og mener den inneholder feil.

Arbeiderpartiet mener i tillegg at Petroleumstilsynet (Ptil) bør få autoritet til å raskere innføre sanksjoner dersom påpekte feil og mangler ikke blir rettet opp. I granskningsrapporten ble det påpekt at Equinor ikke hadde rettet opp i avvik som ble påpekt av Ptil.

Både Ap og SV har nå gått ut med krav om en redegjørelse fra regjeringen for å komme til bunns i saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken